Obećanja Frame Varaždin

U nedjelju, 19. rujna 2021., naše bratstvo Franjevačke mladeži iz Varaždina i ove je godine dalo obećanja Bogu. Ponizno, čvrsto i sigurno rekli smo „da“ siromaštvu, poniznosti, naviještanju Evanđelja, širenju radosne vijesti drugima te svakom pozivu na koji nas Gospodin pozove.

Misa je održana u crkvi Svetog Ivana Krstitelja s početkom u 18:30. Misno slavlje predvodio je vlč. Josip Stanković uz pratnju našeg duhovnog asistenta fra Dražena Kovača i ostalih svećenika.

Jedanaestero framaša obnovilo je svoja obećanja, a troje njih dalo ih je prvi put u Frami. Ove godine kao svoje geslo izabrali smo citati iz Pavlove poslanice Galaćanima: „Gledajte kolikim vam slovima pišem svojom rukom!“ (Gal 6,11).

Kroz godinu pripremali smo se kako bi bili što spremniji dati svoja obećanja. Našu duhovnu pripremu završili smo odlaskom na duhovnu obnovu u Jastrebarsko. Duhovna obnova trajala je tri dana (12. – 14. listopada 2021.), a predvodio ju je fra Tomislav Faletar.

Nakon misnog slavlja, počastili smo se zajedno sa framašima iz drugih Frama (iz Frame Majka Božja Lurdska, Frame Kaptol, Frame Virovitica i Frame Čakovec), svećenicima i svima koji se odlučili pridružiti. Zahvalni smo najprije Bogu, ali i svima koji su došli i uveličali naša obećanja.

Mir i dobro!

Lorena Burek, Frama Varaždin

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *