Obećanja Frame Kloštar Ivanić

„Radujem se u Gospodinu, radujem“ – riječi su proroka Izaije i prvoga čitanja blagdana Bezgrešnog srca Blažene Djevice Marije. Uistinu, radujem se jer je upravo na taj blagdan 12. lipnja u Svetištu Majke Milosrđa u Kloštru Ivaniću 19 framaša pred cijelom Crkvom reklo svoje Evo me! Gospodinu i time se posvetilo službi Kraljevstva Božjega.

Petero framaša prvi je put obećalo svoju mladost posvetiti Kristu živeći Evanđelje u bratstvu frame i svijetu, a 14 je svoje obećanje obnovilo. Troje nije moglo biti s nama, stoga će svoje obećanje obnoviti naknadno. Prije svete mise i obećanja u bratstvo je primljeno deset mladih srdaca. Svetu misu i obred obećanja predvodio je naš duhovni asistent fra Filip Đurđević zajedno s područnim i nacionalnim duhovnim asistentom Frame fra Franjom Vukom te mladomisnikom fra Vjeranom Lazićem koji je nedavno stigao na službu u naše Svetište. Mnoga braća i sestre iz drugih Frama te Franjevačkog svjetovnog reda naše župe, ministranti, obitelji i drugi župljani došli su nas podržati, stoga smo im pripremili program: videozapis o djelovanju našega bratstva tijekom protekle godine. Druženje uz razgovor, pjesmu, ples i, naravno, hranu nastavili smo u župnoj dvorani.

Za primanja i obećanja pripremili smo se redovitim susretima, akcijama i druženjima tijekom cijele godine te trodnevnom duhovnom obnovom na Žumberku koju su vodili, već spomenuti, fra Filip i mladomisnik fra Mislav Lukačević. Na obnovi smo pokušali „mucati“ o Presvetome Trojstvu, a razmatrali smo i Božje milosrđe i važnost obećanja. Trideset i dvije to su mlade duše, malene, grešne, različite, ali u jednom jednake – svoju snagu pronalaze u Euharistiji. Zahvalne Božjoj ljubavi i milosti na poticaju, Majci Mariji koja ih uvijek prati svojim zagovorom, duhovnim asistentima, braći i sestrama koje ih prate na njihovu putu, obiteljima i svima koji mole za njih i podržavaju ih te mlade duše sada nastavljaju svoje poslanje prebirući i čuvajući sve te trenutke u svojim srcima kao Marija bezgrešnoga srca, u nadi radosne, u nevolji strpljive, u molitvi postojane (Rim 12, 12), moleći za zagovor svetog Franje Asiškog.

Slavno će biti sjeme naroda mojega među pucima i potomstvo medu narodima. Tko ih god vidi,
prepoznat će da su sjeme što ga Gospodin blagoslovi. (Iz 61, 9)

Sara Botičan, Frama Kloštar Ivanić

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)