Obećanja Frame Zagreb – Kaptol

U nedjelju, 23. svibnja 2021., osmero mladih obećali su pred cijelom Crkvom kroz godinu dana nasljedovati Krista po primjeru svetog Franje Asiškog. Posebnost ovog događaja je u tome što se misno slavlje održalo u kazalištu Komedija zbog obnove samostana i crkve sv. Franje Asiškog na Kaptolu. Donosimo izvješće jednog kaptolskog framaša:

Dan nam je započeo vrlo rano. Trebalo je srce osloboditi i ispovjediti se. Nastavlja se u istom tempu jer zašto sve pripremiti prije, ako se može u zadnji tren? Plus, još bude uzbudljivije!

Dolazak na Kaptol. Posljednje pripreme i sveta misa može početi. Osmero mladih srca stoje pred Gospodinom, svatko sa svojom pričom, svojim ranama, svojim slabostima, ali pred Gospodinom jednaki. Iako maleni i grešni, čeznu za Bogom živim. Osam je to duša koje čine jedno, osam je to srca koja svoju snagu pronalaze u svetoj Euharistiji. Vrtlog je tu emocija. Godina koja je iza nas nije bila laka, ali vjerujte kada kažem da se isplatilo sve radi tog događaja. Toliko blagoslova, milosti, sreće i žara, teško da može ostaviti srce ravnodušnim. Oko ponoći vraćam se doma i ne pronalazim riječi hvale koje su dostojne ovoga što mi je podario. Nadobudno smišljam dostojan način zahvale, zastanem i shvatim da je mom Ocu dovoljno da prihvatim Njegov zagrljaj kad mi istrči u susret.

O, koje li milosti! Gospodine, rekli smo svoje „Evo me!“ Odabrali smo tebe! Daj nam snage i ljubavi da svakoga dana iznova biramo Tebe! Jer Tebi živimo. Tebi umiremo. Tvoji smo i živi i mrtvi!

„Ubuduće jačajte se u Gospodinu i u silnoj snazi njegovoj!“ (Ef 6,10)

Nikolina Jakovljević, Frama Zagreb – Kaptol

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)