FOTO/VIDEO: Obećanja Frame Otok

U subotu, 3. veljače otočki framaši su izrekli svoje “Evo me” pred Gospodinom i braćom i sestrama u Kristu te se tako obvezali na življenje Evanđelja u bratstvu po uzoru na svetog Franju.

Samim obećanjima prethodila je duhovna obnova koju je vodila s. Doroteja Krešić. Na zabavan način govorila nam je o “Hvalospjevu ljubavi” (1 Kor 13,1-13), njegovu značenju i aktualnosti. Duhovna obnova završila je prekrasnim klanjanjem nakon kojega smo svi otišli kući sretni i spremni za obećanja.

Čak je osmero framaša prvi put dalo obećanja, a njih devetero ih je obnavljalo. Misno slavlje i sam obred obećanja predvodio je područni duhovni asistent fra Davor Filko u zajedništvu s drugim duhovnim asistentima i brojnim framašima iz Osječkoga područnog bratstva Frame (pa čak i s nekoliko framaša iz Zagrebačkoga područnog bratstva!) koji su nas, usprkos snježnom vremenu, došli podržati. Fra Davor je naglasio kako u svome djelovanju moramo biti ustrajni i kako moramo neprestano zahvaljivati Bogu na žrtvi koju je podnio za nas.

Program se nastavio u prepunoj kripti naše crkve. Uz svesrdnu pomoć i podršku naših župljana, i ove smo godine već tradicionalno uspjeli obilato počastiti sve naše goste.

Nakon kratke zakuske uslijedio je skeč za kojega smo se više tjedana marljivo pripremali. Inspirirani ovogodišnjim geslom “Zato uzmite i na se stavite bojnu opremu Božju da se mognete oduprijeti u zli dan…” (Ef 6,13-17) prikazali smo borbu između superheroja o kojima smo čitali u stripovima i gledali na filmovima i svetog Franje koji je uzor našega života. Pobijedio je, naravno, sveti Franjo i njegovi brojni nasljednici, tj. svi mi – Frama.

Naše druženje nastavilo se do dugo u noć uz pjesmu, ples, zabavu i smijeh. Veliko hvala svima koji su pridonijeli ovogodišnjem slavlju, osobito našoj duhovnoj asistentici, s. Emanueli Kvesić i župniku, vlč. Antunu Kneževiću.

Obnovljenim i osnaženim duhom pozdravljamo vas do našeg idućeg susreta. Mir i dobro!

Gabriel Nikolić, Frama Otok

U subotu, 3. veljače, otočki framaši su izrekli svoje „Evo me“ pred Gospodinom i braćom i sestrama u Kristu te su se tako obvezali na življenje Evanđelja u bratstvu po uzoru na sv. Franju.

Posted by Frama Otok on Thursday, February 8, 2018

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.