Ispod bora

Kao mala, uvijek sam dobivala poklon ispod bora. Na svaki Božić radovala sam mu se više od ičega. Bila sam nestrpljiva: što me čeka kad ga otvorim? Uvijek je to bilo nešto čokoladno, ali i bilo je i drugih stvari. Mali Isus u tim je trenucima bio potpuno zanemaren.

Kako sam postala punoljetna, prestala sam dobivati poklone. Bila sam tužna zbog toga, ali sam i razboritije razmišljala. Ono dijete u meni vrištalo je za nekim poklonom. Za nekom sitnicom koja će njemu puno značiti i staviti osmijeh na lice. Dijete u meni i dalje vrišti, ali sad sam odrasla. Sad želim neke stvari koje ne možeš kupiti novcem.

Želim razriješiti i obnoviti neke odnose.
Želim oprostiti i da se meni oprosti.
Želim govoriti u ljubavi i podnositi sve iz ljubavi.
Želim pristupiti nekome i da se meni pristupi.
Želim mir u svome srcu.
Želim naći svoje “ja”. Tko sam ja?

Želim otkrivati radost u malenom.
Želim i dalje biti u poniznosti gdje nema mjesta egu i hvali.
Želim više vjere i ne dopustiti da se ugasi.
Želim živjeti u nadi. U onoj nadi koja ne umire.
Želim otkriti svoj smisao života.
Želim i dalje dijeliti svoje talente. Razveseliti ljude pokojom riječi u pismu, razglednici, čestitki…

Želim bolju sebe.
Želim razumjeti i prihvatiti druge.
Želim i dalje biti drugačija od drugih.
Želim više hrabrosti, a manje straha.
Želim se više boriti, a ne da lako odustanem.
Želim Snagu.
Želim biti Njegova.

Ispod bora neće me čekati skup poklon. To nikako nije ono što želim. Pokloni koje želim mijenjaju mene, a za dobivanje tih poklona trebam ići korak po korak.

Trebam malog Isusa koji će me čekati umjesto poklona. Položeno Dijete u jaslicama koje čeka da se rodi u meni. Koje će živjeti za druge, a ne za sebe. Koje je nesebično i puno ljubavi. Ono čeka da uđe u moje srce i promijeni ga. Srce s više davanja, a manje primanja. Srce koje će biti radosno i zahvalno. Srce koje je spremno za veliku promjenu ovog Božića uz malog Isusa. On – tako malen, a tako velik. Na oko slabo, a u srcu snažno. Uz malog Isusa ti možeš sve. On te čeka sa svojim raširenim rukicama i spreman dati ti te poklone. Pitanje je jesi li spreman pokrenuti se? U duhu i u tijelu.

Dragi moji, svi koji ovo čitate, želim vam sretan i blagoslovljen Božić! Božić u kojem ćete, uz pomoć Isusa, pronaći novog sebe. Boljeg sebe. Nemojte ga provesti onako kako mali Isus ne bi to htio. Nemojte ga žalostiti. Nemojte da ode iz vašeg srca. Darujte ga toplom ljubavi i on će darovati vas.

Mir i dobro!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.