“Pogledaj mi ruke”: Sretan Uskrs!

Završila je korizma. Prošlo je 40 dana. Isus je izašao iz pustinje. Hodali smo s Njim. Je li se što promijenilo u tvom životu? Tvoj je križ i dalje s tobom? Nisi ga odbacio?

Veliki tjedan isto je prošao. Jesi li bio i tada s Njim? Nisi ga kao Petar zatajio? Kao Marija si ga ljubio? Jesi li prohodao onih 14 postaja križnog puta? Jesi li razmišljao o svakoj postaji? Jesi li bio i tada s Njim? Jesi li bio onaj Šimun koji mu je pomogao nositi križ? Jesi li bila ona Veronika koja mu je pružila rubac? Jesi li bio dobar ili loš razbojnik? Jesi li bio ispod pribijenog Isusa na križu? “Oprosti im, Bože, jer ne znaju što čine!”

Jesi li bio tamo kad je Isus umro? Svijet je utihnuo. Srce koje se dalo za druge prestalo je kucati. Skinuto s križa, tijelo je preneseno na jedno mračno mjesto. Oplakivali su ga prijatelji, apostoli, njegova Majka i drugi. Jesi li i ti s njima oplakivao?

Nije te pribilo na križ koplje, već moji grijesi. Oprosti, Isuse, i hvala Ti na tvom velikom milosrdnom srcu.

Isus je umro. Iduće je jutro hodao s učenicima, a oni ga nisu prepoznali. Isus je uskrsnuo.

Isus je pokazao svoj novi život. Život koji nikada neće završiti. Život kojega nitko neće uništiti. Život pun ljubavi. Tako velike da je ovaj svijet premalen za nju. Hvala Ti na tome.

Sjetimo se Tome. Nevjernog Tome. On je isto važna stavka. Jesi li kao i on? Nevjeran?

Vjerujem, pomozi mojoj nevjeri! Jesi li kao i oni učenici koji nisu prepoznali Isusa, a on je cijelo vrijeme bio uz njih? Cijelo vrijeme uz tebe. Prepoznali su ga u lomljenju kruha. Kad si ga ti prepoznao? Kad si ti u svojoj tuzi i boli naišao na znak da je On ipak tu? Nije te ostavio. Hvala ti, Isuse, na tome.

“Pogledaj mi ruke”, rekao je Isus Tomi. Nevjerni Toma. Blago onima koji ne vide, a vjeruju. Toma je vidio Njegove ruke i povjerovao je da je to Isus. Nevjeran je postao Vjeran.

Ja poželim reći Isusu: “Pogledaj mi ruke. Pogledaj ih i dotakni. Ozdravi me od grijeha, boli, rana, nemira, briga, zabrinutosti… Ozdravi me od nevjere. Pogledaj mi ruke i dotakni ih. Zagrli me i od mene učini novu osobu. Pogledaj mi ruke.”

Uskrs je. Isus je živ. Ne budimo tužni, već sretni. Isus je sada tu s tobom. Budi sretan jer je veliko milosrđe kod našeg Oca. Sretan Uskrs, dragi moji. Sretan Uskrs svima!

1 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)