Malo ja – malo meditacija

Ne volim grupe ljudi u kojima moraš nešto reći. Nikad ne znam što ću reći. Nisam pripremljena. Jedino volim govoriti kad za to osjetim potrebu. Uvijek nekako volim razmišljati i slušati. U zadnje vrijeme posebno obraćam pažnju na ljude i njihovo ponašanje. Pratim njihov govor tijela. Od srednje škole sam to počela raditi. Bilo dosadno i sada se samo usavršavam.

Na šutnju su me naučili drugi. Pogotovo vršnjaci iz škola u koje sam išla. Nisam dominatna, uvijek volim biti iza svih. Nije mi problem biti u poniznosti.

Zašto sve ovo pišem? Jednim dijelom – zbog pripremnih susreta za Vukovar na koje idem, a drugim dijelom – čisto da me malo upoznate.

Na tim susretima su teme, grupe, a i pitanja na koje ne znam opširno odgovoriti. Nisam ja za to. Uvijek molim Boga da me animator ništa ne pita. Radije ću slušati pametne ljude oko sebe, nego pričati nešto i pritom se sramotiti.

Uvijek sam za pisanje. Framaši su me na prvom pripremnom susretu zamolili da napišem meditaciju. Pristala sam. Zašto ne? Znam pisati, ali moram priznati kako me je i malo bilo strah. Nisam bila sigurna hoću li ja to moći. Iz priručnika su mi dali tekst o milosrđu te još dvije pjesme i sve je to trebalo spojiti u jedan tekst, meditaciju koju ću kasnije tu napisati. Zbog te meditacije otkrile su me neke osobe. Pitale su me: “Jesi li ti to napisala?”. Jesam, da. Dirnula sam ih čitanjem, možda sam im dotaknula dušu, zahvalili su mi.

Ja samo zahvaljujem Bogu. Nisam ja zaslužna za svoj tekst, On je taj kojem treba reći “hvala”. Njemu Jedinome. On mi je dao talent kojeg sam ja skrivala. Prihvatila sam ga, a On je učinio da ga dijelim s drugima. Nije mi uzeo talent i na tome moram biti zahvalna.


7. veljače 2017.

Hodaš li putem, a On je Put, naići ćeš na mnoge prepreke.

Te su prepreke boli, tuge, usamljenost…

Kad to sve preskočiš, prijeđeš, doći ćeš do cilja. Doći ćeš do same radosti. Bit ćeš u Njegovu zagrljaju. On te čuva! I kad padneš, dignut će te!

Bog je radost!

On je rekao: “Ja sam Put. Istina. Život”. Na tom Putu susret ćeš se s mnogim životima. Život koji diše. Život koji se raduje. Život pun boli. Život koji je savršen. Život nesavršen. Kakav je tvoj život? Donosiš li nadu? Krist je naša nada. Prenosiš li svoju vjeru drugome? Gospodin je milosrdan. Prema svima. Gospodin voli sve. Malene, prezrene, odbačene, gubave, usamljene. Gospodin se nalazi u njima. Nećeš ga naći kod velikih ljudi. Nećeš ga naći kod umišljenih ljudi. Nećeš ga naći u ljudima koji misle na sebe. U tvom je srcu i On. Otvori mu vrata svog srca. Pokaži ga i drugima. Bog je velik. Bog je ljubav. Iskaži milosrđe. Zatraži oprost. Budi iskren. Budi prijatelj. Budi osmijeh nekome. Daruj ga. Budi sretan. Budi drukčiji od drugih. Budi svoj. Budi svjetlo.

Možda ono najteže: budi kao sveti Franjo i poljubi gubavca. Sada modernog gubavca koji je svuda oko tebe i kojemu je potrebna tvoja ljubav. Pokoja topla riječ. Zagrljaj. Nitko ne želi biti usamljen. To je najgora bol. Svi mi želimo biti prihvaćeni.

Ne uzvisuj se, čovječe! Ponizi se!

Pokreni se prema čovjeku!

Vi ste svjetlost svijeta!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.