“Ustani, ti koji spavaš!”: Frama Krnjevo obradovala osobe s psihičkim poteškoćama

“Kao djeca svjetla živite! Plod je svjetla svaka dobrota, Pravda i istina. Odlučite se za ono što je Gospodinu ugodno!” (Ef 5,8-10)

U subotu, 17. prosinca Frama Krnjevo prvi je put posjetila štićenike Doma za psihički bolesne odrasle osobe Turnić u Rijeci. U suradnji s mjesnim OFS-om i duhovnim asistentima fra Tomislavom Šankom i fra Nikicom Devčićem, animirala je euharistijsko slavlje, a kolačima i slatkišima dodatno obradovala štićenike ovog doma.

Radost koja je to jutro vladala domom bila je poput radosti božićnog jutra. Zaista, ljudima nije potrebno mnogo da bi bili sretni. Potrebno im je ono najbitnije, a to je Bog. Ipak, moguće je da neki od njih uopće nisu vjernici i da smo im mi kroz pjesmu, radost i darivanje jedini Božić ove godine.

Možda nećemo svakodnevno posjećivati ustanove i domove kako bismo pokušali nemoćnima pružiti radost Božića, no svaki dan pozvani smo ulaziti u ljudska srca onih koje svakodnevno susrećemo te u njima buditi malog Isusa koji poziva na obraćenje i nadu. Bog nam cijeli život pruža priliku te kao dijete dolazi kroz toplinu osmijeha, pogled pun ljubav te riječi utjehe. Mi smo Njegov glas, ruke i uši koje danas treba.

Dovoljno smo spavali oglušujući se na Njegov poziv. Njegov poziv je zahtjevan, ali oslobađa. Traži da zaboravimo sebe kako bismo mogli upoznati Njega. Zove nas da izađemo iz zone udobnosti kako bismo pomogli braći u nevolji. Traži od nas da šutimo da bismo mogli čuti.

Stoga probudimo se iz sna koji nam svijet nameće. Prihvatimo Njegov poziv da smo stvoreni biti Njegova djeca svjetlosti koja će svakodnevno nositi Božić u sebi. Taj ćemo Božić onda moći darovati drugima te obasjati svako ljudsko srce Božjom svjetlošću.

Maria Mihalić, Frama Rijeka-Krnjevo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)