Obećanja i izbori Frame Zagreb-Ksaver

o_ksaver_2016

17. travnja 2016. Nedjelja Dobrog pastira. Dan redovničkih i svećeničkih zvanja. Kako prikladno! Dan kada Crkva na poseban način slavi i poziva na molitvu za nova zvanja, nas petero ne baš tako mladih pred Bogom i Crkvom ponovno smo Kristu rekli: “Evo me!”.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FFramaZG%2Fposts%2F1607674232888260%3A0&width=

Iako obećanja nisu ni redovnički zavjeti ni svećeničko ređenje, mi smo se nekako potkrali pod zvanja. Jer ovo obećanje da ćemo “kroz godinu dana svoju mladost posvetiti Kristu, živeći njegovo evanđelje”, koje svatko od nas daje spremne duše, na svoj način i jest zvanje. Zvanje živjeti “po Kristu i s Kristom i u Kristu”, kako govorimo na kraju euharistijske molitve.

Framaško zvanje, da ga tako nazovemo, ima svoju posebnost i ulogu u životu svakog od nas. Framaški poziv, kroz svoje elemente – duhovni život, euharistiju i život u bratstvu – služi nam da bude odgajateljski ključ za svakodnevni život. Taj nam poziv omogućuje prepoznati što je kvalitetno u svijetu oko nas, koje nas ljepote okružuju, što u našim životima zaista vrijedi, on nas priprema i uvijek prati na životnom putovanju. A ima li ljepše stvari u životu nego Kristu iskreno i otvoreno viknuti “Evo me!”?

Posebno smo sretni što smo naša ovogodišnja obećanja mogli izreći pod posebnim blagoslovom i prisustvom svetog Leopolda Bogdana Mandića, čije smo se veličine i svetosti napunili dok je bio u našem Zagrebu.

Obećanja smo izrekli u našoj crkvi Sv. Franje Ksaverskog na zagrebačkom Ksaveru na misi koju je predvodio naš duhovni asistent fra Matej Jovanovac, TOR, u zajedništvu s našim župljanima, braćom i sestrama iz Gračana i drugih bratstava Frame. Nakon misnog slavlja smo, u framaškom stilu, počastili drage nam goste kratkim druženjem.

Dan nakon obećanja, u ponedjeljak, 18. travnja, na susretu smo izabrali novo vijeće koje će nas voditi kroz sljedećih godinu dana.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FFramaZG%2Fposts%2F1608425282813155%3A0&width=500

Na kraju, posebno hvala ide našem fra Mateju koji nam je u homiliji zaželio mir i ustrajnost, a iste želje želimo svima koji ovo čitaju.

Zdeslav Begović, Frama Zagreb-Ksaver

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.