Tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića u Zagrebu

 

Program boravka tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića, zaštitnika Godine milosrđa, u Hrvatskoj počinje u srijedu 13. travnja u zagrebačkoj katedrali gdje svečani doček i liturgiju u 17 sati predvodi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Od 15. travnja do 17. travnja svečevo tijelo će cijeli dan biti izloženo na štovanje vjernicima i hodočasnicima u crkvi Sv. Leopolda Bogdana Mandića, a svećenici će biti na raspolaganju za ispovijed.

  1. travnja, na misi u 13 sati koju predvodi fra Krunoslav Kocijan, OFM, okupiti će se članovi Franjevačkoga svjetovnoga reda i Franjevačke mladeži. Pod misom će biti i obnova zavjetovanja za svu braću i sestre iz OFS-a. Svi koji ste u mogućnosti iskoristite ovu providonosnu priliku da se kao bratstva OFS-a i Frame molimo za zagovor „apostolu ispovjedaonice“ i svjedoku ljubavi Božje.

 

Nekoliko misli svetog Leopolda Bogdana Mandića:

Ljudi smo koji idu protiv struje. Neka nas ništa ne obeshrabri, već uvijek naprijed sa sigurnošću da Gospodin računa na svaki napor i nagrađuje svaku žrtvu. 

Nisu potrebne izvanredne pokore. Dovoljno je da strpljivo podnosimo svakodnevne patnje našeg javnog života: neshvaćanje, nezahvalnosti, poniženja, muke koje nam nanose izmjene godišnjih doba i sredine u kojoj živimo. To su križevi koje nam je grijeh natovario na leđa i za koje Bog hoće da budu sredstvo našega otkupljenja. 

Uznastojite imati čvrsto pouzdanje da će vam doći u susret Božja Providnost kada najmanje očekujete. 

Savjetujem vam, kada vam bude moguće, da često pristupate svetoj pričesti. Govorim duši koja je duboko vjernička: kada bude imala u svojim grudima Isusa Otkupitelja pod euharistijskim prilikama, neka mu otvori cijelu svoju dušu tako duboko ojađenu. Bez sumnje čut će Božju riječ, a potom će joj Providnost doći u susret i pribavit će joj potrebno.

 

Untitled Untittled

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)