Obećanja Frame Bošnjaci

Hvaljen Isus i Marija! Već tradicionalna subota prije Mladog Uskrsa rezervirana je za bratstvo iz Bošnjaka. Ove godine u naše bratstvo primljena su četiri nova člana, a sama primanja smo obilježili na poseban način uz svijeće, tihu molitvu i čvrstu zauzetost za nasljedovanje Krista. Iako su se primanja nekako baš poklopila na prvi april, nedvojbeno je da su primljenici prišli iskreno, puna srca i raširenih ruku za našeg serafskog oca.

eeb814e1-ea97-46a1-97fa-712a3c75a508

Sutradan, 2. travnja svoja prva obećanja izreklo je osam mladih, a obnovilo ih je njih također osam  uz slavlje svečane mise i pripremljenog klanjanja koje je, uz framaše, vodio i fra Marino Kuzminski.

088efa33-f064-4297-9ae9-ee06c3fdef59

Po završetku svete mise, pomalo smo se počastili, a zatim i pohvalili radom našeg bratstva u proteklih godinu dana. Pripremili smo kratki slideshow „Projekt Lice milosrđa“ u kojem smo prikazali četiri Framaša našeg bratstva koji su aktivno sudjelovali pri pomoći u izbjegličkoj krizi koja je snašla Hrvatsku sredinom rujna, a traje i danas.

026fcdaa-cbb4-4644-810f-7b3e7f813409

Ove godine naša Frama je po prvi puta na obećanjima proslavila rođendan: svojih punih osam i pol godina na koje smo izrazito ponosni. Ovu slatku obljetnicu smo upotpunili još slađom tortom.

054113d4-d2b3-466a-894a-826960faf1a4

Nakon slideshow-a i torte, red je došao i na druženje. Ove godine odlučili smo razbiti monotoniju i umjesto dugih filmova i dugih priča razveseliti i zabaviti sve naše goste. Naime, puni novih iskustava sa Seminara za voditelje formacije i odgovorne u bratstvu Frame koji je održan prošle godine u Rijeci, odlučili smo ta iskustva i znanje primijeniti. Pripremili smo igru s pjevanjem u kojoj voditelji daju motive, a grupe s članovima moraju otpjevati stih, dio pjesme gdje se spominje taj motiv (npr. ljubav – stih „Ljubav nije ljubljena“). Svakom gostu smo dali balon koji je morao probušiti i sačuvati papir s brojem koji je označavao grupu u kojoj se taj gost nalazio. Bilo je sedam grupa s otprilike po sedam gostiju – framaša. Nakon buke od probijanja balona, uslijedila je „buka“ od svakakvih pjesama odnosno otpjevanih stihova, a u obzir su dolazile i svjetovne i duhovne pjesme. Ono što je najviše nagradilo naš trud oko pripreme programa je naravno smijeh koji se čuo cijelo vrijeme tijekom te igre kao i pjevanje jednog našeg fratra koji je zaradio i glasni pljesak. Pobjednička grupa je bila grupa pod brojem sedam, a zasluženo su osvojili i nagrade koje smo im od srca skromno pripremili (čestitam!).

78d1fca2-c223-45de-9d28-e98c731c6121

Radosna srca zahvaljujemo svima koji su svojim prisutstvom upotpunili sva ona iznenađenja koja smo im pripremili, a i onima koji su nas taj dan imali molitvama. Nadamo se skorašnjem susretu i još ljepšim druženjima. Frama Bošnjaci vam želi obilje Božjeg blagoslova te vam šalje brdo zagrljaja. Nadamo se da ćete i svi vi znati reći „Evo me“ i čiste duše moći čuti Njegov glas i odgovoriti na poziv kojim vas zove. Budite ustrajni i ljubite jedni druge kao što On ljubi vas!

62c3328f-cb96-457c-b393-67e72aa53696

Đurđica Kobaš, Frama Bošnjaci

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.