40 dana s Isusom, ideš li i ti?

Počela nam je korizma. 40 dana je pred nama. 40 dana odricanja. Čega?
Čokolade koju ćemo opet pojesti.
Kave koju ćemo opet popiti.
Slatkiša koje ćemo opet kupiti.
Cigareta i alkohola u kojem ćemo opet uživati.
Noćnih zabava u kojoj ćemo se opet dobro provesti.
I tako dalje i dalje.
Zar je to stvarno korizma? Korizma u kojoj ćemo se opet vratiti na staro. Zar je to stvarno korizma?
Ja sam s takvim oblikom korizme već odavno završila. Shvatila sam da ne donosi promjenu u mom životu. Idemo nešto drugo napraviti. Idemo napraviti korak dalje. Idemo se odreći sebe. “Tko želi mene slijediti, neka se odrekne samoga sebe,neka uzme svoj križ“-rekao je Isus. Ideš li i ti s njim?

slika

S obzirom na to kako tema prelazi moje granice pisanja, dopustit ću si citat s jednog portala na internetu koje sam našla: “Osluhnemo li dobro Isusove riječi, On poziva da ga se slijedi ili točnije poziva na obraćenje i vjeru u evanđelje. Stoga „danomice“ nositi svoj križ i nasljedovati Isusa znači biti spreman na ljubav koja ne štedi vlastitog života, koja ne teži osigurati ga i imati samo za sebe, već je to ona koja se troši, razdaje i služi bližnjima u potrebi bez straha da će nešto propustiti ili izgubiti.“(Katolički tjednik).
40 dana s Isusom. Imaš li hrabrosti hodati s Njim? Osluškivati Njegove riječi u svojoj tišini? Uzeti si vremena za samoću i biti s Njim? Postiti od zla. Maknuti maljkavost od sebe i žuditi za gorljivosti?
Na tom putu ćeš susresti mnogo osoba. Osobe koje ne voliš. Osobe koje si uvrijedio. Osobe kojima zavidiš. Osobe koje te živciraju. I tako dalje i dalje. To je put koji je jako težak, traje 40 dana, ali izaći ćeš kao pobjednik. Izaći ćeš kao osoba koju je korizma jako promijenila. Osoba koja se odrekla zla i darovala drugima dobro. Jesi li spreman?
40 dana s Isusom  – ideš li i ti?
P.S. Ispričavam se na zakašnjenju kolumne, s obzirom da je već počela korizma.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.