Obećanja Frame Osijek Jug II

Večer uoči krštenja Isusovog, sedmero framaša izreklo je svoje obećanje pred Bogom i bratstvom da će živjeti nadahnuće svetoga Franje.

Dan prije obećanja, fra Mario Zubak predvodio je duhovnu obnovu u kojoj su uz nagovore o ovogodišnjem geslu, „Tražite i naći ćete“, ponuđeni odgovori Isusovih riječi. Molitvom za dar Duha Svetoga, fra Mario nas je podsjetio što to znači biti framaš, posebno obećanik koji živi svoju vjeru na  temelju ljubavi. Kratko, ali vrlo nadahnuto klanjanje, osnažilo je našu želju za produbljivanjem kršćanskog i framaškog poziva, a označilo je vrhunac duhovne obnove.

12562681_10207762205228308_151037824_o

Misno slavlje u župi Svete Obitelji na Jugu II u Osijeku predvodio je fra Mario Zubak, a animirali članovi VIS Familias. U propovijedi fra Mario je istaknuo kako i nakon osobnog i formalnog obvezivanja pred Bogom i bratstvom neće biti lako suživjeti u ovome svijetu.

Nakon mise nastavljeno je slavlje obećanja i druženje bratstva u crkvenim prostorijama u kojima se orio smijeh i radost braće i sestara u Kristu.

Katarina Mišura, Frama Osijek Jug II

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.