Adventsko-humanitarni koncerti Frame Lišane

IMG_0794

Ispričat ću vam priču o jednoj ideji koja je dobila priliku da se ostvari. Za početak ću vam predstaviti jednu malu, ali posebnu framu sa zadarsko-šibenskog područja. Ime Frame je Lišane – sv. Mihovil. Svega nas je 20-ak framaša, ali bez obzira koliko nas je, činimo ono što svaka veća Frama čini. Ove godine smo odlučili da se više aktiviramo u našoj župi. Iako je frama aktivna već 5 godina, župljani i dalje nisu imali uvid u naše postojanje, zato smo se odlučiti predstaviti našim župljanima u najljepšem svjetlu – pjesmom i slavljenjem Gospodina! Kako smo ideju dobili tek krajem listopada, preostao nam je samo studeni da se pripremimo za naše koncerte.

A koncerti nisu bili samo tek tako reda radi, već humanitarnog karaktera. Uz naše predstavljanje župi, odlučili smo napraviti nešto dobro – prikupljali smo novce onima kojima je to najpotrebnije. Vježbali smo i vježbali, subotama umjesto redovnih susreta, isključivo smo se svi tada mogli skupiti. Dani su prolazili, vrijeme je curilo, a prvi koncert nam je kucao na vrata. Nije bilo lako, ipak nam je to prvi javni nastup uz tako malo vježbanja! Uz malo straha, treme, brige izašli smo pred naše župljane prvi puta u Buliću 5. prosinca. Pjevalo se crkvom sv. Ante iz svega glasa. Pljeskalo se, smijalo, molilo, pa čak i plakalo – ali to nisu bile suze tuge, već suze radosnice! Nakon prvog nastupa nitko nam nije bio ravan! Uspješno odrađen prvi koncert garantirao je da će sljedeća dva biti još bolja. Ovoga puta umjesto straha i treme u srcima smo osjećali sreću, veselje i uzbuđenje.

IMG_0750

Jedva smo dočekali drugi koncert koji je održan 12. prosinca u crkvi sv. Kate u Vukšiću. I tamo se pjevalo, molilo, smijalo, plakalo, a naši domaćini su nas predivno ugostili da za kritiku jednostavno nije bilo mjesta. Treći koncert održan je 20. prosinca u Lišanima, u crkvi sv. Nikole Tavelića. S veseljem mogu reći da nas je tamo dočekao najveći broj posjetitelja. Izašavši pred lica brojnih župljana koji su nas sa velikim iščekivanjem i osmjehom na licu došli vidjeti, nitko nije mogao ostati ravnodušan. I oni su učinili predivnu dobrodošlicu te su zajedno s nama zapjevali. Prekrasno i neopisivo! Napokon se cijelom župom zaorio glas Frame. Ljudi su nas napokon doživjeli, dočekali raširenih ruku. Pokazali su kako se ponose s nama, kako ima mjesta i za nas u župi. A naša Frama, ona je napokon dobila smisao. Zaživjela je punim plućima, srcem punim veselja, ljubavi i onim najvažnijim – Isusom Kristom! Naša Frama posijala je sjeme vjere u Isusa Krista u srca mnogim ljudima.

IMG_0772

“Ja sam trs, vi loze. Tko ostaje u meni i ja u njemu, taj donosi mnogo roda.” Iv 15, 5

Kratki prikaz svih nastupa možete vidjeti ovdje.

Martina Radaš Frama Lišane – sv.Mihovil

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.