Obećanja Frame Zagreb-Sveti Mihael

obecanja_svmihael_2015_01

Na spomendan svetog Nikole biskupa, u nedjelju, 6. prosinca, trinaestero članova zagrebačke Frame Sveti Mihael obećalo je na svom životnom putu nasljedovati svetog Franje. Pod svečanim misnim slavljem, koje je animirao župni zbor mladih, mladi su riječima “Evo me” Gospodinu pripravili put u svoje živote.

Župnik fra Branko Lipša, osvrćući se na njihovo “Evo me”, istaknuo je kako je to važan trenutak izbora do kojeg je došlo jer je Bog dodirno njihova srca. Framaši su izrekli te riječi kako bi mogli vjerno nasljedovati svetog Franju.

“Izrekli su riječi kojima obećaju da će im Kristovo Evanđelje biti putokaz, smjerokaz hoda do vječnosti. U današnjem Lukinu evanđelju spominje se glas koji viče u pustinji, koji nas sve poziva da pripravimo put Gospodinu, da mu poravnamo staze. Obećanja su upravo jedna od najvećih priprava putu Gospodinu”, istaknuo je fra Branko.

U svojoj propovijedi, govoreći o otvaranju Godine milosrđa, župnik je istaknuo kako su svi pozvani otvoriti srce Gospodinu i osjetiti da nas poziva na nešto veliko i dati, a ne samo primati milosrđe.

“Budemo li stvarno ono što obećavamo, onda ćemo to Božje shvaćanje odražavati i na druge. Onda ćemo i druge oduševiti da pođu putem svetoga Franje, putem obnove i ljubavi za čitav svijet. Ova obećanja prezentacija su Kristove ljubavi jer pokazuju da mladi vape za Njim. Pokazuju da se ta Kristova ljubav i radost širi, da mladi žele osjetiti kako je lijepo biti s Gospodinom u zajedništvu, kako je lijepo razmatrati život svetog Franje koji je sav posvećen Gospodinu”, zaključio je župnik.

Nakon svete mise, slavlje je nastavljeno u Osnovnoj školi Marije Jurić Zagorke gdje su naši framaši ugostili članove drugih bratstava Frama Grada Zagreba, ali i šire.

Martina Andrijević, Frama Zagreb-Sveti Mihael

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.