Obećanja Frame Krnjevo

U nedjelju 8. studenoga 2015. obećanici Frame Krnjevo radosno su rekli svoje “Evo me” i obećali da će kroz godinu dana živjeti program Franjevačke mladeži i vidjeti Gospodina našega Isusa Krista u svim siromašnima i potrebitima kao što je to vidio sv. Franjo.

slika s obecanja

Prije samog obreda obećanja, imali smo duhovnu obnovu na predivnom otočiću Košljunu koji ima svega 0.072 km². Duhovnu obnovu je vodio fra Diego Deklić. Puni entuzijazma i vjere došli smo na Košljun kao “posebni”, ali i “redoviti gosti”. Čim smo došli, imali smo klanjanje i molitvu Božanskoga časoslova. Nakon molitve naše je bratstvo primilo dva framaša, Filipa Pilepića i Emilija Paskarevića, koji su imali želju biti primljeni u bratstvo Franjevačke mladeži.

primanja

Nakon obreda primanja, slijedilo je druženje uz pjesmu i igre. U subotu smo imali dva nagovora fra Diega koji je preko izvještaja evanđelista Marka (Mk 5,21-43), objasnio kako gledati očima vjere i da Isus želi da budemo uz njega : “Ne boj se! Samo vjeruj!”. Fra Diego je analizirajući rečenicu po rečenicu objasnio kako je vjera u životu kršćana, ali i bratstva, važna, i da bez nje padamo u malodušje i beznađe. S nama su tijekom duhovne obnove bili mladi bračni par Dario i Kristina Perković, donedavni framaši, koji su svojim svjedočanstvom ukazali na važnost predbračne čistoće, ali i čistoću tijekom braka. Nakon zanimljivog i poučnog svjedočanstva, na njihovo iznenađenje, uručeni su im pokloni kao znak zahvalnosti za sve što su učinili za naše bratstvo.

Dario i Kristina

U nedjelju ujutro smo imali zajedničku misu sa narodom i zahvalili se na gostoprimstvu fratrima i kuharicama koje su svojim kulinarskim vještinama hranili ova tri dana.

Ante Čičak, Frama Krnjevo

šljunko smrdi rođ ne jedem slatko izležavanje nogic Evo meeee frama bend zakuska i party

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)