VIDEO: Obećanja Frame Bjelovar

o_bjelovar2015

Dana 3. listopada 2015. mi, framaši iz Bjelovara, imali smo priliku obnoviti svoja krsna obećanja pred Bogom i crkvom pod večernjom misom koju je predvodio naš duhovni asistent fra Tonio Vučemilović.

Ta subotnja večer bila je posebna ne samo radi naših obećanja, nego i zbog toga što smo misu započeli obredom preminuća našeg uzora, svetog Franje Asiškog. Framaši su, sa svijećama u rukama, napravili put prema kipu svetoga Franje.

Slušajući psalam koji je Franjo otpjevao pred smrt podsvjestio sam si da nikad nisam sam i da je Gospodin uvijek tu uz mene, da je On taj koji me može iz svakog mog pada podići i učiniti me jačim.

Kada sam 24 puta čuo “evo me” bio sam silno zahvalan na braći i sestrama koje mi je Bog darovao jer svaki taj “evo me” znači biti spreman na žrtvu za bližnjeg i kako onda biti tužan pored tolike ljubavi koju zrače njihova lica.

Nakon svete mise priredili smo kratku meditaciju koja je govorila o usponima i padovima u životu, a taj život predstavljao je plamen svijeće koji se na trenutke gasio i palio. Kako i jedan od najljepših dijelova meditacije kaže “svi smo mi šibice i svi smo mi svjetlost”, svi bismo trebali biti ta šibica koja će nekom donijeti svjetlost i radost u životu.

Svatko koga je meditacija dirnula ili tko je osjetio nešto mogao je to zapisati na papirić i objesiti na bor do kojeg su vodile svijeće, a sudeći po broju papirića – mnoge smo dirnuli. Naravno, druženje smo nastavili uz hranu, pjesmu, ples i razgovor. Zahvaljujemo se i svim framašima koji su došli i nama poseban dan učinili još posebnijim.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Iy0vL7Nas7s]

U subotu 3.10. u crkvi svetog Antuna Padovanskog, 24 bjelovarska framaša dala su svoja obećanja. Misno slavlje predvodio…

Posted by Frama Bjelovar on 5. listopad 2015

Večeras smo imali izbore naše Frame i u novo vijeće su izabrani:Predsjednik – Oliver PadovićPotpredsjednik – Matej…

Posted by Frama Bjelovar on 15. listopad 2015

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.