Verbum poziva: Pridružite nam se u kreiranju DOCATA – pošaljite nam svoje fotografije za objavu!

Docat - za Facebook

Nakladna kuća Verbum zajedno s desetak drugih uglednih svjetskih izdavača objavila je YOUCAT (kratica od Youth Catechism – katekizam za mlade) prepoznatljive žute boje koji na nov i zanimljiv način mladim katolicima tumači smisao vjere. U istomu nizu objavljen je i Youcat – molitvenik za mlade te Youcat – priprava za sakrament potvrde kao priručnik za krizmanike i priručnik za voditelje, te Youcat. Update! Ispovjedi se.

Hrvatsko izdanje Youcat niza s oduševljenjem proučavaju pojedinačno i po skupinama već desetci tisuća mladih te ono neprestano doživljava nova izdanja.

Sada je dovršen novi pothvat u istomu nizu pod naslovom Docat Što činiti? koji mladima pomaže da na pristupačan i detaljan način prouče i provedu u život socijalni nauk Crkve, a hrvatsko izdanje očekuje se na jesen ove godine.

Nudeći duhovno blago učiteljstva o djelovanju Crkve u svijetu ovaj jedinstveni priručnik, izrađen u suradnji sa stručnjacima s područja ekonomije, politike i socijalnoga rada, sadrži detaljan i atraktivan pregled socijalnoga nauka Crkve te njezina djelovanja u odnosu na svijet politike, ekonomije, očuvanja mira u svijetu te okoliša. Slično kao i Youcat – Katekizam za mlade te Molitvenik za mlade, i Docat će biti obogaćen nadahnjujućim mislima svetaca i duhovnih velikana iz kršćanske povijesti, a također i privlačno ilustriran, te će sadržavati brojne fotografije mladih ljudi iz cijeloga svijeta.

Želja nam je da hrvatsko izdanje sadrži i fotografije koje su snimili mladi iz Hrvatske pa pozivamo sve one pojedince, župe, zajednice i pokrete koji imaju zanimljivih fotografija da ih ustupe za eventualno objavljivanje. Pridružite nam se u zajedničkom kreiranju Docata!

Neke od mogućih tema fotografija su: ljubav i zajedništvo, obitelj, mladi u molitvi i meditaciji (skupine, pojedinci…), mladi na hodočašćima i u druženju, mladi u prirodi, fotografije sa Svjetskog dana mladih u Rio de Janeiru i susreta mladih s papom u Sarajevu, meditativne fotografije, fotografije vezane uz ekonomske i gospodarske prilike – nove medije, politiku, rat, siromaštvo, nezaposlenost, očuvanje okoliša itd.

Za svaku fotografiju koja bude odabrana i uvrštena u hrvatsko izdanje Docat Što činiti? Verbum će na zadnjim stranicama Docata naznačiti autora i ustupiti mu jedan Docat gratis. Osim toga, između svih koji pošalju svoje fotografije (bez obzira hoće li biti odabrane za objavljivanje ili ne) nasumičnim odabirom će jedan od sudionika biti nagrađen poklon paketom od 5 Verbumovih knjiga po vlastitom izboru.

Potrebne karakteristike za fotografije su: format – TIF ili JPG (maksimalne kvalitete); rezolucija – 300 dpi; dimenzije – minimalna širina 12cm.

Fotografije se mogu poslati isključivo na e-mail: verbum.hr@gmail.com.

Rok za slanje fotografija je ponedjeljak, 15. lipnja 2015.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.