Obećanja Frame Kaptol – Zagreb

11178645_10206409999671581_542874516_n

“Gospodine, što želiš da učinim?” – pitam se. Ako svojim životom nikoga ne pokrećemo, nikoga ne osvajamo, ne zračimo te ne izazivamo na smioni pothvat Božje ljubavi, onda se trebamo zapitati kakva je to naša vjera.
U nedjelju, u crkvi sv. Franje na Kaptolu, imala sam priliku po prvi puta pred Bogom i s mojom braćom izgovoriti: „Evo me“. Nas trideset i dvoje braće (od kojih je šest prvoobećanika) obećali smo da ćemo živjeti kroz godinu dana evanđelje po uzoru na sv. Franju u bratstvu Franjevačke mladeži te obnovili svoja krsna obećanja. U taj jedan dan smo obećali ono za što su nas pripremali kroz cijelu godinu. Staviti prvi tau oko vrata i veseliti se s braćom bilo je fenomenalno. Sva zbrka i strka par dana prije pa čak i na sam taj dan na kraju se pokazalo kao jedan neopisiv doživljaj, osmijeh na licu svih framaša, naše braće iz drugih Frama koji su nas došli podržati pa i nas samih. Iako je ovo početak, rezultati će dolaziti s vremenom i ustrajnošću, zbog toga i jesmo tu – da pronađemo svoj put poziva, ali samo jedno sigurno mogu reći: ne mogu zamisliti svijet bez ove braće i naših zajedničkih ostvarivanja. Stoga nam je ovogodišnji citat i poticaj bio: “Sve vaše neka bude u ljubavi“, osvrćući se na Statut Franjevačke mladeži: “Da bi mladi Frame u punini ostvarili ovaj oblik života, neka žive bratstvo kao vidljivi znak Crkve, kao zajednicu ljubavi, osiguravajući ljudsko, odgovorno i nesebično služenje braći.“
Na kraju ovoga razmišljanja, dijelim s vama veliku radost bratstva, želim da što više rastemo u kršćanskom životu i na taj se način susrećemo s Bogom.

Antonela Krajinović, Frama Kaptol

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.