Devetnica sv. Riti za dobar ishod referenduma u Irskoj

Prenosimo vam poziv na molitvu koji nam je proslijedila Molitvena mreža mladih za obitelj.

Poštovani,

Ovih smo dana u mislima s Irskom. Referendum kojim irska vlada želi redefinirati brak te ga od zajednice muškarca i žene pretvoriti u zajednicu „dvije osobe“ (bez obzira na spol), održava se za desetak dana – u petak, 22. 5. 2015. Irska vlada ne može promijeniti zakone o braku i posvajanju djece bez promjene Ustava koji se, opet, ne može mijenjati bez referenduma.

Za izjednačavanje homoseksualne veze i braka zalažu se sve 4 najveće političke stranke u Irskoj, te su tako i oporba i vlast na istoj strani – za redefiniranje braka i društva. Irski građani koji žele da njihov Ustav i dalje štiti brak, koji se bore za pravo djeteta na oca i majku i koji se protive surogat-majčinstvu, nemaju svoje političke predstavnike. Nemaju novac. Nemaju podršku medija.

Ali naši prijatelji u Irskoj imaju puno ljubavi, hrabrosti i požrtvovnosti te unatoč ogromnim pritiscima i progonu medija ustrajno iznose argumente o pravu djeteta i obitelji. Podržimo ih molitvom!

Pozivamo Vas zajedno s Inicijativom ”Mladi za mir” i Molitvenom zajednicom ” Srce Isusovo” te uz podršku Ureda HBK-a za mlade da nam se pridružite u molitvi devetnice sv. Riti za dobar ishod referenduma u Irskoj, koju ćemo započeti u srijedu, 13. svibnja, kako bismo je završili večer uoči održavanja referenduma 22.svibnja, kada je ujedno i spomendan sv. Rite, zagovornice u najtežim situacijama.

Devetnica sv. Riti se nalazi u privitku (Devetnica svetoj Riti, 13. – 22. 5.) i na poveznici: http://bit.ly/1HejWXN

Pogledajte i ovaj video poziv na molitvu za dobar ishod irskog referenduma koji smo uputili preko društvenih mreža:https://youtu.be/gqc3LEafpYQ

Molimo Vas da ovaj poziv i molitvu podijelite, proslijedite i proširite u svojoj obitelji, prijateljima, molitvenoj zajednici, pokretu, udruzi, župi! Osim molitve devetnice, možete organizirati klanjanje u župi i postiti sve utorke i petke do referenduma, 22. svibnja i prikazati mise, moliti krunicu!

Bez obzira na ishod, ovaj referendum će biti povijesni i njegov ishod imat će dobre ili loše posljedice u cijeloj Europi.

Božji blagoslov i srdačan pozdrav,

Molitvena mreža mladih za obitelj

11251288_357362434461594_3086079857908047487_n

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)