Zauzimajte se za dobro pred svim ljudima!

11046974_677762955668046_1559149748_n

 

U Osijeku, od 6. do 7. ožujka 2015., u župi Svete obitelji  Jug II u Osijeku održana je područna skupština te područni seminar za voditelje formacije i odgovorne u bratstvu. pod geslom: “Zauzimajte se za dobro pred svim ljudima!” Na ovome susretu sudjelovali su predstavnici sljedećih bratstava: Osijek – Tvrđa, Vukovar, Borovo naselje, Otok, Našice, Đakovo, Požega, Belišće te frama Osijek- Jug II kao domaćin. U petak poslijepodne se održala skupština. Kroz prezentaciju smo pogledali izvještaje mjesnih bratstava. Razgovarali smo o događanjima koja nas očekuju u 2015. godini od kojih su najznačajnija Franjevački Hod i Nacionalni seminar za voditelje formacije i odgovorne u bratstvu. Također, na skupštini su određene  i nove Frame prijatelji, koje imaju za zadatak održati barem jedan susret zajedno. Skupštinu smo upotpunili odlaskom na križni put i večernju svetu misu.

Subotu smo započeli zajedničkom molitvom i predavanjem fra Marina Kuzminskog. Fra Marino jer kroz svoje predavanje posebno naglasio važnost izgradnje svakoga bratsva i pojasnio na koji način naša bratstva mogu rasti i jačati. Istaknuo je koliko je važno da bratsva međusobno surađuju jer se zatvorenim djelovanjem unutar mjesnih bratstava ograničava zajedništvo koje je jedan od temelja Frame. Usporedio je bratstvo sa gitarom i klavirom, jer svi dijelovi trebaju sudjelovati zajedno da bi se postigla harmonija. Predavanje smo nastavili radom u četiri skupine i zaključili plenumom.

Poslijepodnevno predavanje održala je Jelena Lučić, područna voditeljica formacije. Na početku predavanja smo izradili nešto što nas predstavlja od plastelina, kao primjer formacije stvari a zatim smo učili o formaciji osoba. Pobliže nas je upoznala s funkcijom voditelja formacije i važnošću te uloge u bratstvu. Na radu u skupinama izmijenili smo iskustva i završili svoj rad plenumom.

Naše dvodnevno druženje završilo je svetom misom koju je predvodio fra Marino. Ova skupština je bila još jedna lijepa prilika za zbližavanje framaša i duhovnih asistenata i stjecanje novoga znanja koje ćemo prenijeti u svoja bratstva.

Magdalena Brener, Frama Belišće

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.