Obećanja Frame Zagreb – Dubrava

1

 Iza nas je jedan veoma lijep i važan vikend za framaše iz Frame Dubrava. Naime, u petak 27. veljače 2015. imali smo obred primanja novih članova u bratstvo. Tako se broj framaša u našem bratstvu povećao za 38. Kako je običaj, primljenici su kao poklon dobili znak Tau i framaške prsluke sa svojim imenom.

Nakon primanja uslijedilo je cjelonoćno klanjanje. Bdijenje i molitva s braćom i sestrama pred najvećom Ljubavi.  Bilo je predivno iskusiti toliku snagu i ljepotu zajedništva. Molitve, pjesme, meditacije i šutnja obilježile su za mene jednu od ljepših noći u godini. Zahvalili smo se Gospodinu za svoju braću, molili smo jedni za druge, za hrabrost i ustrajnost te za odvažnost da živimo svoje “Evo me!”

U subotu su nam stigli prvi gosti, framaši iz Mostara. Druženje smo započeli svetom misom, a  zatim su dečki odmjerili snage u nogometu. Bila je ovo lijepa prigoda za upoznavanje i razmjenu iskustava.

2

A onda je stigla nedjelja, dan naših obećanja. Najvažniji dan u framaškoj godini. Slatko iščekivanje, trema i velika želja. Ulazimo u procesiji, sve su oči uprte u nas, a naše oči uprte su u Gospodina. Njega smo obećali slijediti po primjeru svetoga Franje, kao što nas je i samo geslo pozivalo, a glasilo je „Slijedi me“, citat iz Lukinog evanđelja.  Rame uz rame, nas 66 izreklo je svoje obećanje na spremnost i ustrajnost. Obećanje koje ne smijemo zaboraviti, obećanje koje ne želimo prekršiti i obećanje koje će nam davati snagu kroz još jednu framašku godinu. Svetu misu predvodio je duhovni asistent našeg bratstva fra Svetozar Kraljević, zajedno sa fra Antoniom Šakotom i fra Filipom Pušićem.

13

Nakon svete mise već tradicionalno uslijedila je zakuska uz puno osmijeha, zagrljaja, pjesme i plesa. Naši dragi gosti iz Mostara poklonili su nam jedan duhoviti framaški bećarac i čokoladnu tortu. Hvala i ostaloj braći i sestrama, obiteljima i prijateljima koji su nas podržali i s nama proslavili dan naših obećanja.

Vidimo se dogodine! Mir i dobro!

 

Marija Pezić, Frama Zagreb – Dubrava

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)