Obećanja Frame Majke Božje Lurdske

1689329_684166881693347_5184005770414532017_n

Dana 15. veljače 2015. godine održala su se obećanja Frame Majke Božje Lurdske. Framaši MBL-a tjednima su se spremali za taj veličanstveni dan. Duhovna obnova o kojoj se pričalo danima je bila samo uvertira u ono što slijedi, a to je bio taj veliki dan, dan kada je osamnaestero obećanika, od kojih troje prvoobećanika, obnovilo svoja krsna obećanja. Cijelo bratstvo (simpatizeri, primljenici i obećanici), pod vodstvom mjesnog predsjednika Matea Grabovca, animiralo je misno slavlje svojim pjevanjem. Sam ulaz bio je vrlo poseban jer su framaši, s lučicama u ruci, došli u procesiji pred oltar i izrekli molitvu dragome Bogu kroz riječi pjesme „Gospodu mom“. Misno slavlje najviše je označio osjećaj radosti, u skladu s geslom Frame MBL: „Sijemo radost gdje god prolazimo“.

Nakon završne pjesme „Frama“, koja je potakla framaše na noge i izmamila osmjehe na lica prisutnih, slavlje se nastavilo u dvorani gdje je pripremljena zakuska za goste. Program je započeo s dugo iščekivanim videom u kojem su sudjelovale i ostale Frame te na taj način pokazale svoje mnogobrojne talente. Zatim se održalo tradicionalno natjecanje u plesu. Stručni žiri, sastavljen od framaša iz drugih bratstava, ocijenio je sve parove te na kraju proglasio pobjednike. Tu je bilo puno zabave, plesa, veselja, jer smo, osim obećanja, proslavili i 18-ti rođendan Frame MBL! Poslije natjecanja, tj. „službenog“ dijela programa počeo je neslužbeni. Ples i pjesma trajali su do dugo u noć.

I nakon svega, iza nas su još jedna obećanja. Hvala svima koju su nam uljepšali ovo slavlje svojim sudjelovanjem. Naši primljenici su pokazali veliko oduševljenje tim događajem, i zato očekujemo da će sljedeće godine proslava obećanja biti još svečanija i radosnija.

Zrinka Rašan i Elizabeta Čičak, Frama Majka Božja Lurdska

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.