Obećanja Frame Vukovar

Najvažniji dan svakog bratstva Frame je svakako proslava obećanja. Tako smo i mi strpljivo dočekali zadnju subotu prije korizme – dan kada je u našoj župi svetih Filipa i Jakova sve u znaku framaških obećanja! Ove godine su održana baš 14. veljače – na Valentinovo!

Tjedan dana prije samih obećanja, okupili smo se na duhovnoj obnovi kako bismo se što je moguće bolje pripremili za onaj radosni “Evo me!” Duhovnu obnovu pripremila je i vodila sestra Branimira Bedeničić, kojoj ovim putem još jednom iskreno zahvaljujemo što se odazvala našem pozivu i po snježnom nevremenu došla k nama iz Zagreba. Obnova je protekla u znaku promišljanja o prisutnosti Boga u našem životu, od našeg rođenja do danas – kada se spremamo dati svoja obećanja Bogu! Tijekom duhovne obnove, u naše bratstvo smo primili pet novih framašica i framaša.

Brzo je prošlo tjedan dana i došla je i ta iščekivana subota. Obećanja su održana pod geslom “Ti si mene prvi ljubio!” Tijekom svete mise koju je predvodio fra Marino Kuzminski, 13 framaša je obnovilo, a 8 prvi puta obećalo živjeti Evanđelje u našem vukovarskom bratstvu! Slavlje je uljepšao naš dragi VIS Damjan kojemu od srca zahvaljujemo! Nakon svete mise, svi smo se preselili u pastoralni centar svetog Bone, kako bi nakon duhovne okrjepe, utažili i glad. Uslijedio je zabavni program – Olimpijske igre mladih – kroz koje su nas vodila dva sjajna voditelja – Marko Anđić i Antun Vukas. Natjecalo se u tri discipline, pobjednicima su puštane himne i dodijeljene nagrade – baš kao na svakim Olimpijskim igrama, a sve je proteklo uz mnogo smijeha i pjesme. Slavlje i druženje se i nakon igara nastavilo!

Hvala svima koji su nam pomogli da ovaj dan bude tako divan – hvala svim našim dragim roditeljima, našim duhovnim asistentima, našem bratstvu OFS-a, rodbini i prijateljima, a posebno hvala svim framašicama i framašima koji su nas došli podržati i ove godine iz brojnih Frama diljem našeg osječkog područja, ali i izvan Hrvatske! Hvala, Frama Tuzla! Hvala vam svima što ste bili s nama i što nam pomažete da ustrajemo na putu življenja Evanđelja!

Dražen Novaković, Frama Vukovar

Više  fotografija pogledajte na Facebook stranici Frame Vukovar 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.