Obećanja Frame Otok

Sa radošću javljamo svoj braći i sestrama, da su u subotu, 7. veljače  framaši Frame Otok ili „mali zeleni“ dali svoja obećanja. Njih 5 ih je to napravilo prvi put, a 11 ih je obnovilo.

Pripreme za obećanja su počele još početkom ove godine tjednim klanjanjem pred svetohraništem i dnevnim moljenjem mironosne molitve (Gospodine, učini me oruđem svoga mira…) i pripremanjem igrokaza za obećanja. Sam igrokaz je ustvari priča kako je jedna framašica plan za obnovu framaške dvorane pretvorila u plan za obnovu Frame. To joj je naposljetku i uspjelo. A sam naslov njenog plana: „Franjo, idi i popravi moju Crkvu!“ smo uzeli i za moto naših obećanja. Tako smo se u duhu združili s papom Franjom, koji je ovu godinu proglasio Godinom posvećenoga života, jer su redovnici oni koji bi trebali obnavljati Crkvu. Mi framaši smo, na neki način, jedna vrsta redovnika, pa je tako i na nama zadatak da obnovimo Crkvu.

Duhovnu obnovu pred obećanja je održao fra Marino Kuzminski. U nagovoru nam je dao najbolji savjet kako živjeti po Franjinu uzoru, a to je da budemo braća svima koji su odbačeni. Fra Marino je predvodio i misno slavlje obećanja. Koncelebrirali su naš župnik i fra Mario Zubak. Na misi je bilo puno župljana i nešto manje bratstava Frame, uglavnom zbog vremenskih neprilika. Ipak, one koji su došli smo ugostili kao pravi domaćini: poslije mise smo ih počastili već tradicionalno dobrom hranom i pićem, a poslije igrokaza se proveselili s njima pjesmom, plesom i razgovorom. Neke od njih smo ispratili manje gostoljubivo – snježnim grudama i bacanjem u snijeg. Budite bez brige, nitko nije ozlijeđen (barem ne trajno).

Idućeg dana, u nedjelju, svu preostalu hranu smo odnijeli ljudima u potrebi, a nakon večernje svete mise u naše bratstvo je primljeno 5 mladih koji započinju svoj put formacije. Sretni smo i zahvalni Bogu za sve naše obećanike, primljenike i simpatizere.

Na kraju se želimo zahvaliti našem župniku i svim župljanima, jer smo uz njihovu pomoć proslavili naša obećanja. Zasluge idu i našoj duhovnoj asistenici sestri Emanueli koja nas je pripremila za ova obećanja, trudom i strpljenjem. Na nama ostaje da ustrajemo u onome što smo obećali.

Više slika pogledajte na   Facebook stranici  Frame Otok.

Antun Nikolić i Jelena Lučić, Frama Otok

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)