Susret predstavnika Frama Splitsko – dubrovačkog područja

Split 2

U subotu, 24. siječnja 2015. godine, u franjevačkom samostanu na Trsteniku u Splitu održan je Susret predstavnika Frama Splitsko – dubrovačkog područnog bratstva. Svrha ovoga susreta bila je upoznavanje i zajedničko promišljanje o životu Područnog bratstva.
Okupljanje sudionika počelo je u 9.30 sati, a već u 10 sati započeo je radni dio duhovnim nagovorom fra Krunoslava Alberta, nacionalnog duhovnog asistenta. Nakon fra Krunoslava, svima su se predstavili članovi Hrvatskog nacionalnog vijeća Frame: Marta Radoš – predsjednica, Antonija Meštrović – tajnica i Antonio Šarin – voditelj formacije. Nakon toga uslijedilo je ispunjavanje formulara o podacima Frama kako bi se dobio bolji i jasniji uvid u svako bratstvo. Rad po grupama bio je odlična prilika da se susretnemo s braćom i sestrama iz Frame i da popričamo o tome što je dobro u našim bratstvima, na čemu trebamo raditi i kako to realizirati. Zahvaljujući otvorenosti svih članova Franjevačke mladeži, plenum je bio sadržajan i potaknuo je određena bratstva da porade na međusobnoj povezanosti o kojoj se pričalo i za vrijeme ručka. Za sam kraj susreta nacionalno vijeće izvijestilo je naše područje o Nacionalnom susretu Frame u Čakovcu te o Seminaru za voditelje formacije na Trsatu. Nakon kratke rasprave o Hodu, e-Frami te nekim tehničkim pitanjima, susret smo završili zajedničkim ručkom u blagovaonici samostana.

Hvala Bogu i svima onima preko kojih nam je omogućio ovaj susret! Mir i dobro!

Lidija Brkan
Frama Split – Gospa od Zdravlja

1 Comment

  1. Uz ovakve duhovne asistente i pojedine “predsjednike” teško je poboljšati rad Frame! Kada duhovni asistenti krenu s boljim i kvalitetnijim ili uopće bilo kakvim radom onda će to tek doći na svoje! Do tada nam preostaje samo moliti! MiD

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.