„Neka je uvijek sveta Božja radost u našoj duši i na našem licu!“

10863711_10203892615970430_2052677303_n

Još od malih nogu nestrpljivo sam noć uoči sv. Nikole marljivo čistio i glancao svoje čizmice u nadi da ih što bolje očistim jer dar će biti veći i bolji. Nekako se i do dana današnjeg očuvao taj običaj iako sam već duboko zagazio u dvadeset i četvrto ljeto svoga života. Nekako mi je taj sv. Nikola, svetac božanske radosti, jer je svoj djeci, ma koliko ona bila tužna ili radosna, bogata ili siromašna, mala ili velika, uvijek tog jutra 6.12. donosio radost.

I potaknuti takvim osjećajima koje već dugo nosimo u sebi, odlučili smo i mi, framaši iz Frame Dubrava, nekome prenijeti taj dobri duh sv. Nikole. Naime, odlučili smo posjetiti i razveseliti djecu u Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri. Stoga smo zavrnuli rukave i izrađivali im puno malih čizmica koje smo naravno ispunili s puno slatkiša! Kako je ovo bio prvi put da ću ja nekoga razveseliti s čizmicom punom darova, u meni, ali i u ostalim framašima je vladalo jedno posebno isčekivanje i radost. Dolaskom u Specijalnu bolnicu svatko od nas je iz njihovih soba uzeo jednog malog štićenika (iako ih ja više volim nazivati anđelima) te smo skupa s njima dočekali sv. Nikolu koji im je naravno donio poklone. Uz nas framaše tu su bili i poznati glumci Filip Juričić i Doris Pinčić koji su u suradnji sa RTL-om poduprijeli hvale vrijednu akciju “RTL pomaže djeci”.

Iskreno, ne znam kako bi vam u obliku slova, riječi ili rečenica prenio osjećaje koji su bili u meni tijekom druženja s djecom. Taj obris radosti na njihovom licu je neopisiv, isto kao i trag te vječne uspomene u mome srcu.

I za kraj, možda ono i najvažnije! Molite za te male anđele, molite puno! Ili pak ukoliko imate vremena, darujte jedan vikend i pođite s nama njima u goste. Jer, vjerujte mi, jedno subotnje poslijepodne u Gornjoj Bistri može vam promijeniti život!

Marko Barišić, Frama Dubrava – Zagreb

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.