VI. izborna skupština Primorsko – istarskog područnog bratstva

pv prim-istar 2014

U nedjelju, 30. studenoga 2014., na Trsatu u Auli pape Ivana Pavla II., održana je VI. izborna skupština Primorsko-istarskog područnog bratstva, koju je sazvao i predvodio sada već bivši područni predsjednik Filip Polegubić, a kojoj su nazočila po dva delegata iz sva četiri mjesna bratstva našeg područja i članovi Nacionalnog vijeća: Marta Radoš, predsjednica, Antonio Šarin, voditelj formacije, i fra Krunoslav Albert, nacionalni duhovni asistent.

Skupština je započela prigodnom molitvom sv. Ljudevitu koju je predvodio fra Krunoslav Albert, a zatim su uslijedili pozdravi, prozivanje nazočnih delegata i usvajanje dnevnog reda. Također je uslijedilo usmeno izlaganje izvješća područnog vijeća po pojedinim službama i izvješća mjesnih bratstava. Nakon nešto kraćih točaka, uslijedile su smjernice za novo područno vijeće, a usput se Filip Polegubić zahvalio svima na podršci i suradnji u posljednje četiri godine njegova dva mandata.

Kasnije nas je fra Krunoslav Albert uveo u same izbore navijestivši odlomak Matejeva evanđelja koji donosi periskopu o poniznosti i malenosti, nakon čega je potaknuo nazočne članove skupštine na ozbiljno shvaćanje svoje uloge u sadašnjem trenutku, ali i na umor koji se može pojaviti u pojedinim službama te je osvijestio nazočnima kako valja izabrati ljude koji će biti odgovorni u nastavku djela koje naše područno bratstvo kontinuirano čini. Nakon zaziva Duha Svetoga, uslijedio je sam čin izbora, u kojemu su svi novi vijećnici izabrani u prvom krugu te su svi oni spremno prihvatili službe za koje su bili izabrani. Novo područno vijeće Primorsko-istarskog područnog brastva Frame čine:

  • Maria Mihalić, predsjednica
  • Marina Jurić, potpredsjednica
  • Sandra Kvaternik, voditeljica formacije
  • Adriano Kurtović, tajnik
  • Dominik Vučemil, blagajnik

Izbori su završeni blagoslovom novoizabranih članova vijeća, zajedničkom molitvom Franjevačke mladeži te nadom i ufanjem u Gospodina da će nas osnažiti kako bismo svojim službama pridonijeli rastu i razvoju naših bratstava.

Svako mir i dobro!

Adriano Kurtović, Frama Rijeka – Žabica

1 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)