Obećanja Frame Rijeka – Krnjevo

DSCN9433

Dana 9. 11. 2014. u župi svetog Nikole Tavelića bila su obećanja Frame Krnjevo. Frama je ove godine imala 15 obećanika. Sveta misa je počela u 18h koju je predvodio fra Tomislav Hrstić iz Pule. Na obećanja su nam došli framaši iz različitih Frama. Bile su to Frama Trsat, Frama Žabica, Frama Pula i Frama BDM iz Zagreba.

Poslije svete mise i nakon danih obećanja, svi smo zajedno pogledali video koji smo im pripremili. Nakon videa, svi smo zajedno pošli u vjeronaučnu dvoranu na zakusku gdje smo se svi družili i stekli brojna nova prijateljstva.

Dva dana prije, otišli smo na Duhovnu obnovu, ni manje ni više, nego na otok Košljun, franjevački samostan s dragim nam fra Božom. Ondje smo se svi otvorili dragome Bogu, iskazali sve naše molitve. Upravo u molitvi sve više i na sve izraženiji način zapažamo Isusovu prisutnost s nama. Traženje prisutnosti s Bogom povlači sa sobom i potrebu šutnje i sabranosti da bi smo mogli čuti Boga koji govori našem srcu, a uz klanjanje, predavanja koja smo imali, ne samo da smo Ga čuli, nego smo i osjetili da je On s nama. Također, na Košljunu smo imali i primanja, s ponosom možemo istaknuti da imamo 5 novih primljenika. Kroz ta dva predivna dana nas je vodio naš voljeni fra Diego Diklić.

Još jedno „Evo me“ našem životu dalo je velik smisao, još veću snagu na framaškom putu ka istinskoj ljubavi prema Kristu u Franjinoj kući.


 

„Volim jer volim!“

Dok je uzlazio na nebo, Isus još jednom pogleda zemlju koja je tonula u tamu. Nazrijevala su se još malo svjetla grada Jeruzalema. Arkanđeo Gabrijel koji je izašao pred njega upita:

„Gospodine, kakva su ono mala svjetla na zemlji?“

„To su moji učenici okupljeni u molitvi oko moje Majke. Planirao sam, čim stignem u nebo poslati im Duha Svetoga, da se ti mali plamčići rasplamsaju i ljubavlju osvijetle čitav svijet.“

A što ako  ti plan ne uspije? – priupitaju Gospodina. Nakon nekoliko trenutaka šutnje Gospodin mirno odgovori „Nemam drugih planova.“

I ti si jedan mali plamičak u tamnoj noći ovoga svijeta i ti si dio Božjeg plana. Važan si zapravo nezamjenjiv si. A nezamjenjiv si jer Bog drugih planova nema.

 Josipa Galović, Frama Rijeka – Krnjevo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.