najava: HOLYWIN u Rijeci

holywin

Posebnost ovogodišnje proslave svetkovine Svih svetih u Rijeci će zasigurno biti označena prvim zabavno-meditativnim bdjenjem mladih čitave nadbiskupije na Trsatu. Naime Franjevačka mladež i Trsatski novaci su se ove godine, uz svesrdnu pomoć našeg duhovnog asistenta i magistra franjevačkih novaka fra Tomislava Faletara, odlučili mladima nadbiskupije 31. Listopada uoči blagdana Svih svetih prirediti zabavno-meditativno bdjenje  „Holywin – noć svetaca“.

Za razliku od amerikaniziranog, profitom usmjerenog slavlja noći vještica, mladi će se u Svetištu Gospe Trsatske okupiti bez maski, jer Gospodin nas upravo takve želi vidjeti. On želi da u susretu s njime te večeri doživimo istinski povratak krsnoj milosti. Upravo stoga mi framaši i franjevački novaci, koji Krista slijedimo po primjeru sv. Franje  prisjećajući se uvijek iznova svojih krsnih obećanja i poziva koji nas u bratstvu usmjerava da tražimo i činimo dobro, odlučili smo ponuditi mladom čovjeku današnjice trenutak osobnog susreta s Gospodinom u noći koja na poseban način ujedinjuje zemaljsku Crkvu s onom nebeskom proslavljenom Crkvom svetih.

Ova je molitvena inicijativa pokrenutau suradnji s uredom za pastoral mladih i studenata Riječke nadbiskupije, a naišla je i na oduševljenje samoga riječkog nadbiskupa i metropolita mons. Ivana Devčića. Franjevačka mladež na Trsatu još se jednom pokazala spremna odazvati na poziv dobra koji je Gospodinu obećala i to služeći onima kojima je pomoć i usmjerenje u ovim turbulentnim vremenima najpotrebnije – mladima.

Pozivamo sve one koji mogu da nam se pridruže u višesatnom programu koji u 20 sati započinje zabavnim dijelom u Auli pape Ivana Pavla II.  kroz skečeve iz života svetaca, a nastavlja se u Bazilici Majke Božje Trsatske Šarenim križnim putem, prilikom za osobno slavlje sakramenta Pomirenja, Euharistijskim slavljem i klanjanjem.

Neka i ovaj molitveni događaj svima nama bude na osobnu bratsku i duhovnu izgradnju te nam Gospodin udijeli svoj mir.

Antonio Šarin (Frama Trsat), nacionalni voditelj formacije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.