Obećanja i 20 godina Frame Siget (Zagreb)

U nedjelju 5. listopada 2014. u crkvi Svetoga Križa na večernjoj svetoj misi pred prepunom crkvom, svoje „Evo me“ reklo je šesnaestero obećanika. Jedna je prvoobećanica, naša draga Mihaela Petrić. Svoja obećanja obnovili su: Mirna Alvir, Marta Anić-Kalinger, Rafaela Bošnjak, Ivan Bosak (deseta obećanja, čestitke), Lucija Bosak, Sabina Džoić, Nikolina Franjić, Iva Krajina, Josip Ninković, Hrvoje Osmanović, Vedran Pavlić, Ivana Rogić, Antonio Stanešić, Martin Vargek i Rea Vrandečić.

Uz sama obećanja, Frama Siget je slavila svojih prekrasnih dvadeset godina postojanja, tako da smo imali razloga za još veće slavlje. Naše je ovogodišnje geslo bilo: “Po ovom će svi znati da ste moji učenici: ako budete imali ljubavi jedni za druge.“(Iv 13,35) Misu je predvodio naš duhovni fra Sandro Tomašević koji je svojom propovijedi uljepšao misno slavlje.

Nakon mise, framaši Frame Siget su pozvali sve goste da iziđu van ispred crkve na prvi dio programa. Tu su Sigečani s bivšim framašima otplesali ples i pustili dvadeset  i dva balona u zrak. Nakon toga, uputili smo se u dvoranu gdje smo nastavili s drugim programom. Drugi se dio sastojao od prezentacije zvana Selfi i predstave zvane Sveta škola (zbog koje se cijela dvorana dobro nasmijala). I naravno, poslije svega slijedila je opće poznata gozba na kojoj je bilo je obilato hrane i pića. Zahvaljujemo svim bratstvima našega područja i riječkim framašima što su uljepšali naše slavlje svojim dolaskom. Vidimo se dogodine!

Iva Krajina, Frama Zagreb – Siget

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)