Obećanja Frame Koprivnica

10450869_911551758858225_1761783979559073030_n

„Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ja ne bojim…“ –Ne, Gospodine, ne bojimo se. Ne bojimo se biti Tvoji, pred svima Ti obećati da ćemo se odazvati na svaki poziv dobra i živjeti po primjeru Evanđelja. Ne bojimo se kušnja i napasti. Ne bojimo se nesuglasica u bratstvu. Ta mi smo obitelj i svaka obitelj to ima. Znamo da imamo Tebe.

Petnaestoro hrabrih Framaša je 13.9. u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Koprivnici dalo svoje obećanje Bogu. Devetero njih je obnovilo svoja obećanja i pridružilo im se još šestero Framaša koji su prvi puta dali svoje obećanje.

Počevši s duhovnom obnovom na Žumberku, promišljali smo o značenju obećanja, o hodu sa sv.Franjom prema konačnome cilju i provodili korisno vrijeme s Bogom tražeći Njegovu volju za sve nas. Dan prije samih obećanja okupili smo se na zajedničkoj misi i klanjanju, da uz sve pripreme i strku skrenemo pažnju na ono bitno što nas čeka idući dan i da ne zaboravimo da je u središtu svega On, naš Spasitelj i da smo tu zbog Njega.

Dočekali smo i obećanja, donijeli smo pred oltar ovčice, koje simboliziraju nas. Predali smo se Bogu da nas vodi i bude naš pastir. Radosno smo to učinili pred našim obiteljima i prijateljima, zahvalni svim Framašima drugih Frama koji su nas došli podržati i podijeliti s nama našu radost. Za zahvalu smo im pripremili dvije zanimljive pjesme od kojih je jedna Sa sv.Franjom koju smo preveli na španjolski. Tako smo, povodom međunarodne skupštine koja je ove godine bila u našoj domovini, iskoristili talente i znanja u bratstvu i simbolično pokazali povezanost svih Framaša svijeta, gdje god bili, koji god jezik pričali. Uz to, za svoje goste pripremili smo i raznovrsnu hranu, mnoštvo slatkih delicija i zanimljive igre.

Nakon zabave, smijeha i druženja, došlo je vrijeme da se uozbiljimo, sjednemo i dobro razmislimo koju ćemo braću odabrati u vijeće, da služe bratstvu i rade na njegovu napretku. Vjerujemo da smo dobro izabrali i da nas je u tome vodila Božja ruka. Želimo našem novom vijeću mnogo strpljenja, vremena, ljubavi i volje za sve što ih čeka u ovoj godini. I svi se mi preporučujemo u vaše molitve.

A sada hrabro krećemo u nove pobjede, osnaženi svojom odlukom i Božjim blagoslovom, donoseći Krista u naše obitelji, okolinu, spremno šireći Radosnu vijest po svoj domovini, a ako će biti potrebe i prilike, i izvan granica.

Marta Kunić, Frama Koprivnica

10626520_911551975524870_4131332234326086082_n

1 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.