Proslava obećanja i 10 godina postojanja Frame Drniš

unnamed (9)

U nedjelju, 7. rujna, na svečanoj večernjoj svetoj Misi Frama Drniš je obredom primanja i obećanja proslavila obljetnicom svog desetogodišnjeg postojanja. Slavlje se održalo pod geslom „Vi ste sol zemlje. Vi ste svjetlo svijeta“. Prije početka misnog slavlja, framaši su u procesiji sa svijećom i solju u rukama krenuli prema oltaru, položivši isto pred Gospodina kao njihov dar i znak da su spremni prihvatiti Njegovu riječ.

Uz sadašnje članove Frame, misu su svojim pjevanjem uzveličali i oni koji su bili članovi prvog bratstva, ali i oni koji su tek nedavno napustili Framu radi obaveza u daljnjem školovanju.
Misno slavlje predvodio je duhovni asistent područnog bratstva fra Ivan Lukač, koji je u svojoj propovijedi mladima govorio o važnosti ljubavi po uzoru na Isusa Krista i snage u življenju onoga što će i obećati. Uz fra Ivana, u koncelebraciji misnog slavlja bili su: župnik, fra Petar Klarić, visovački gvardijan fra Mate Gverić, fra Mario Radman, župni vikar i duhovni asistent Frame Drniš, fra Milan Ujević, fra Frane Samodol, svećenici u miru, fra Josip Grgić, župnik Kadine Glavice-Parčić, fra Stjepan Matić, župnik Siverića i župni vikar Gospe van Grada Šibenik, fra Perica Maslać, uz prepunu crkvu vjernika.

Prethodnica ovoj svečanosti bila je i trodnevna duhovna obnova u kojoj su framaši čistili svoja srca sakramentom sv. ispovijedi i prolazili kroz brojne radionice – sve kako bi učvrstili svoju vjeru i nakanu življenja onog što će obećati.
U ovoj svečanosti, 9 framaša primljeno je u bratstvo, dok je njih 20 dalo obećanja življenja vjere u zajednici Frame po uzoru na sv. Franju, koji Kraljevstvo Božje najpotpunije prevodi u ljudsku egzistenciju i poziva živjeti Evanđelje Gospodina našega Isusa Krista. Nakon duhovne, vjernici i mladi pošli su i na tjelesnu okrepu u župnu kuću. Zajednički domjenak, kojeg je obilježila bogata trpeza, pripremile su sestre iz OFS-a koje su pomogle da se framaši i u ovom dijelu ugodno osjećaju.

Framu Drniš 2004. godine osnovao je fra Josip Repeša, sa željom da približi i upozna mlade još više s Majkom Crkvom, i ovom prigodom je Frami i duhovnom asistentu poklonio franjevačku misnicu.
Važno je spomenuti se svih duhovnih asistenata: Fra Edvard Sokol, fra Damir Čikara, i danas, fra Mario Radman. Tijekom godina, sve više i više mladih pristupalo je Frami kako bi upoznali svijet franjevaštva i bili dio franjevačke obitelji, kako bi svjedočila Evanđelje Gospodina našega Isusa Krista. Svi su oni utkani u povijest Frame Drniš.

Svoju zahvalu upućujemo dragom Bogu i molimo da nam prosvijetli pamet, učvrsti vjeru i da snagu i želju da s radošću nastavimo činiti dobra djela i da se uvijek zauzimamo za dobro, na hvalu Isusa Krista i Majke Njegove.
Sve vas molimo, našu mladenačku slabost podržite u svojim molitvama kako bi očvrsnule naše duhovne kosti i bile spremne za put, a on je najčešće put za Križem!

Mir i dobro!
Zvonimira Lojić, Frama Drniš

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.