Hrvatska domaćin međunarodnog susreta Frame

one family

Hrvatska će od 17. do 23. kolovoza biti domaćin II. međunarodne skupštine Franjevačke mladeži  koja će se održati u Kući susreta Tabor u Samoboru. Susret je to na kojem će više od 40 delegata iz 20 država diljem svijeta kroz tjedan dana raspravljat o aktualnoj situaciji u radu Frame, a birat će se i novo međunarodno vodstvo.

Uvodno misno slavlje predslavit će  kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački.

Međunarodni predstavnici Frame će razgovarati o budućim koracima Franjevačke mladeži na međunarodnoj razini, o aktualnoj situaciji u pastoralu mladih, a predviđeno je i nekoliko predavanja. Tako će don Damir Stojić mladima govoriti o teologiji tijela, a Lucy Almiranez s Filipina kao član Predsjedništva Međunarodnog vijeća OFS-a održat će predavanje pod nazivom: “Joy of Gospel speaks to us” (“Radost Evanđelja nam govori”).

Osim radnog dijela, u sklopu susreta predviđen je i posjet nacionalnom parku Plitvička jezera te razgledanje Zagreba, a generalna ministra OFS-a Encarnación del Pozo susrest će se i s bratstvima grada Zagreba.

Kao članovi Frame u Hrvatskoj pozvani smo moliti za ovaj susret, njegove sudionike i sve koji sudjeluju u njegovoj realizaciji. Neka susret prođe u najboljem redu i donese obilje duhovnih plodova bratstvima Frame na svim razinama.

20 godina frame

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)