Obećanja Frame Cernik

ObC8

28. lipnja 2014. u crkvi Svetog Petra apostola u Cerniku održana su druga obećanja Frame Cernik.  Ove godine bilo je 16 obećanika, od toga 9 prvoobećanika: Marin Andrašić, Roberta Barišić, Mario Curić, Vlado Jelinić, Lovro Kumić, Helena Matković, Iva Višić, Josip Višić i Ines Živković te 7 obećanika koji su obnavljali svoja obećanja: Katarina Curić, Matej Curić, Karlo Džidić, Ivan Lucić, Tomislav Najhart, Tomislav Oštrić i Ana Posavčević.

Priprema za sam obred obećanja počela je oko 16 sati u subotu, kada smo imali probu te pripremali dvoranu kako bi na što ljepši način proslavili naša obećanja  i 20. rođendan Frame Cernik. Geslo obećanja bilo je iz 2. Poslanice Korinćanima: „Kad sam slab, onda sam jak“. U 19 sati počela je sveta misa. Nakon propovijedi, nas 16– ero mladih izgovorili smo svoje „Evo me“ i tako obećali da ćemo kroz godinu dana slijediti put našeg oca Franje. Nakon mise smo, zajedno s našim gostima, otplesali nekoliko plesova, a potom otišli u dvoranu pogledati video koji smo napravili kako bi našim gostima na što zanimljiviji način prikazali našu Framu:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=SXMtyvxnDUM]

 Budući da su naši gosti dugo putovali da bi došli do nas, nismo ih mogli ostaviti gladne pa smo za njih pripremili stol pun slavonskih delicija i kolača. Dok su se naši gosti častili, pred nama je bio još jedan važan zadatak – izabrati članove vijeća. Za predsjednicu je izabrana Ana Posavčević; potpredsjednica je Iva Višić; voditeljica formacije Katarina Curić; tajnica Helena Matković i blagajnik Mario Curić.  Još jednom se zahvaljujemo svima koji su nas došli podržati u našoj odluci, našim roditeljima, prijateljima, svim Framašima, a posebna hvala ide našem duhovnom asistentu, fra Marinu Kuzminskom, koji je uvijek bio uz nas, trpio nas kada nitko drugi ne bi te nas marljivo pripremao za naša obećanja. Uz vedru atmosferu na misi i na druženju poslije mise, protekao je naš susret, a mi se veselimo novome.

 

Helena Matković, Frama Cernik

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)