VI. izborna i proljetna Skupština Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva Franjevačke mladeži

Normal
0

21

false
false
false

HR
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Obična tablica”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

VI. izborna i proljetna Skupština Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva Franjevačke mladeži održana je ove godine, 5. travnja u Splitu u svetištu i kapucinskom samostanu Gospe od Pojišana. Skupštini je prisustvovalo dvadesetak predstavnika mjesnih bratstava uz predstavnike nacionalnog vijeća, bratskog animatora te duhovne asistente ovog područja.

Skupština je započela uvodnim pozdravom i duhovnim nagovorom kojeg je predvodio fra Ivica Vrbić čije su nas riječi: „Ja sam ništa, a s Bogom sam sve“ potaknule na razmišljanje o kvalitetnijem izboru budućega vijeća. Skupštinom je predsjedala nacionalna tajnica Jelena Sesar, budući da nacionalni predsjednik Ivan Bambir nije bio u mogućnosti doći. Obred izbora je započeo. Prije svakog glasanja, predstavnice nacionalnog vijeća, Marta Radoš, Tanja Radman i Jelena Sesar su nas uputile u svaku službu kroz Statut franjevačke mladeži te svojim osobnim iskustvom. Ubrzo nakon toga izglasano je novo vijeće:

Sanja Vrljić, predsjednica

Matea Lončar, potpredsjednica

Marko Blažević, voditelj formacije

Lucija Mamić, tajnica

Zrinka Magazinović, blagajnica

Novoizabrano vijeće je u prisustvu svih članova skupštine primilo Božji blagoslov te je krenuo rad po skupinama u kojem smo se zabavili, još više zbližili i izmijenili iskustva. Nakon slasnog ručka, dobili smo energiju te nastavili s radom. Uz suradnju svih prisutnih framaša, napravili smo i kalendar za cijelu godinu. Odlučeno je da Hod Frame ove godine ostaje upitan zbog nedostatka vremena potrebnog za samu organizaciju. Također, objavljeno je da će se ove godine održati u Samoboru Međunarodna skupština Frame od 17. do 23. kolovoza. Potrebno je skupiti što više novca kako bi se omogućio kvalitetan susret. Govorilo se i o Nacionalnom seminaru za voditelje formacije i odgovorne u bratstvu koje se održava ove godine u Vukovaru od 25. do 29. kolovoza. Skupština je završena zahvalnim riječima Jelene Sesar i cijelog nacionalnog vijeća te zajedničkom molitvom. Uz osmjehe i zagrljaje rastali smo se do ponovnog susreta kojem se svi radujemo, a novoizabranom vijeću želimo puno sreće i preporučujemo ih u vaše molitve.

 Barbara Tošić, Lucija Mamić

Frama Gospe od Pojišana

  

1 Comment

  1. St-Du područno bratstvo nikad nema sreće, Potrebna je velika molitva da bi uspjelo s ovakvim vodstvom!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.