Obećanja Frame Našice

003

Dan framaških obećanja dan je kada svi framaši jure da pripreme skeč, jelo, pjesme… To je najvažniji dan za jednog framaša jer je tada svoja pripremljena srca stavljaju pred Krista s obećanjem da će živjeti evanđelje po primjeru sv. Franje.

 Za Framu Našice taj je dan bio u subotu, 25. siječnja 2014. u crkvi sv. Antuna Padovanskog. Ondje je pod večernjom misom 17 framaša ponosno reklo svoje EVO ME. Misno slavlje predvodio je duhovni asistent Frame Našice fra Dragutin Bedeničić, a uveličali su ga simpatizeri Frame, stari framaši, članovi OFS-a, članovi nekoliko područnih Frama, obitelji, prijatelji i ostali članovi župne zajednice. Nakon mise i svima poznatog plesa uz taktove framaške himne, u pastoralnom centru Emaus je uslijedila okrjepa. Nakon sendviča i mnoštva kolača, uslijedilo je nekoliko riječi duhovnog asistenta fra Dragutina i predsjednice Frame Našice Ane Malvić . Zatim je započeo  skeč pod nazivom Framaš: neočekivano putovanje. Kao predložak za priču poslužila je popularna i trenutačno aktualna priča engleskog autora J. R. R. Tolkiena. Naravno, riječ je o Hobitu, no morat ću vas razočarati: u skeču nije bilo ni zmajeva ni dlakavih hobitovih nogu. Priča je bila o potrazi za blagom, ali ne bilo kakvim, već onim najvećim. Vjerojatno znate o kakvom je blagu riječ. Skeč je bio popraćen velikim pljeskom nakon kojeg je uslijedilo druženje. Snijeg koji je dan prije zabijelio velik dio Lijepe naše, dobro je poslužio zaigranim framašima od kojih su mnogi (uglavnom ne svojom voljom) završili u tom bijelom pokrivaču. Sve u svemu, bila je to veoma lijepa večer. Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u realizaciji proslave i svima koji su ju svojim prisustvom uveličali.

S toplinom u srcu i osmijehom na licu našički su framaši krenuli u još jednu godinu, spremni svjedočiti ono što su obećali. Preporučavamo se vašim molitvama u želji da doista budemo radosni navjestitelji Božjeg kraljevstva.

Mir i dobro!

Terezija Umiljanović, Frama Našice

108

1 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)