4. nedjelja došašća

1124_2051_4_advent

Iz Knjige proroka Izaije (Iz 7,10-14):

“Zato, sam će vam Gospodin dati znak: Evo, djevica će začeti i roditi sina, i nadjenut će mu ime Emanuel!”

Iz Evanđelja po Mateju (Mt 1,18-24):

“Evo, Djevica će začeti i roditi sina i nadjenut će mu se ime Emanuel – što znači: S nama Bog!”

U Evanđelju četvrte nedjelje došašća, Anđeo Gospodnji u snu navješćuje Josipu, zaručniku Blažene Djevice Marije, rođenje Isusa Krista, našeg Spasitelja začetog po Duhu Svetomu, pritom ponavljajući riječi što ih je prije osam stoljeća izrekao prorok Izaija: ” Evo, djevica će začeti i roditi sina, i nadjenut će mu ime Emanuel!”

Nalazimo se u vremenima u kojima se u prvi plan stavlja globalistički Božić kojim gospodare iskrivljene vrijednosti poput materijalizma i u kojemu se ne slavi srž slavlja Božića: sveto rođenje našega Spasitelja, Isusa Krista. Mi vjernici ćemo, nadam se,  u svojim srcima ipak napraviti mjesta za Isusa i dostojno proslaviti njegovo rođenje. U radosti, ali i ozbiljnom promišljanju ovog otajstva pokušajmo provesti ovaj veliki blagdan.

Ovo vrijeme je prilika za praštanje i pomaganje svojim prijateljima i bližnjima, posebice za pohod i pomaganje potrebitima. Isto tako je važno ispovijedati se i ostaviti se loših stvari i navika kako bi mogli iskreno i istinski prihvatiti sveto djetešce u našim srcima.

Preostaje još tri dana do velike Svete noći rođenja svetog djetešca – našega Spasitelja Isusa Krista. Kako se pripremiti za Božić? Je li moje srce spremno za njegov dolazak? Imam li neki neriješeni odnos s bližnjim? Jesam li oprostio? Jesam li koga pohodio? Evo, već dok odgovaraš na ova pitanja, možeš u ova tri dana učiniti još nešto da ovaj Božić doista bude sretan i blagoslovljen.

Adriano Kurtović, Frama Rijeka-Žabica

 4-aw

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.