Sportski turnir splitskih Frama i bogoslova Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja

U nedjelju, 27. listopada 2013. na igralištu ispred franjevačkog samostana u Splitu na Trsteniku održan je još jedan u nizu turnira splitskih Frama (Gospe od Zdravlja, Gospe od Pojišana i sv. Obitelji) i bogoslova iz Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. Dok su momci igrali nogomet a cure graničara, oni koji su manje zainteresirani za sport su se međusobno družili i bodrili svoje predstavnike na splitskom turniru. Sam početak programa počeli smo molitvom, koju je predvodio jedan od naše braće bogoslova.

U prvoj utakmici Frama Gospe od Zdravlja pobijedila je ekipu Frame Gospe od Pojišana, te se plasirala u finale u kojem su ih čekali bogoslovi koji su zahvaljujući svom iskustvu odnijeli pobjedu protiv Frame sv. Obitelji.  Pobjednički pehar zaslužili su igrači iz Frame Gospe od Zdravlja, dok su drugo mjesto osvojili domaćini bogoslovi. Treće mjesto odnijela je ekipa Frame Gospe od Pojišana, a četvrto ekipa Frame sv. Obitelji.  Nogomet je bio na visokoj razini i nije bilo lako prognozirati pobjednika turnira. Sve su ekipe na kraju bile zadovoljne svojim sudjelovanjem i igrom.

U graničaru su se okušale dvije Frame: Gospe od Zdravlja i sv. Obitelji. Nakon prve dvije utakmice rezultat je bio neriješen (1:1). U trećoj utakmici pobijedila je Frama sv. Obitelji koja je, iako po godinama mlađa, pokazala  svoj potencijal.  Dojmovi su odlični. Sve je bilo na nivou, što se vidi i po broju odazvanih (koji je bio rekordan ove godine). Ovaj sportsko-zabavni sadržaj podsjetio nas je da nije najvažnije pobijediti. Nakon turnira moglo se vidjeti rukovanje,  smijeh, kod nekih i razočaranost, ali osmijeh bi se brzo vratio na lice. Iščekujemo još ovakvih događaja, koji su tu da nam pokažu što je to franjevačko zajedništvo!

Anamari i Vlatka Bešker, Frama Split – sv. Obitelji

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)