VIII. izborna skupština Zagrebačkog područnog bratstva

Područno

Više od pedeset framaša, predstavnika svojih mjesnih bratstava, u petak 25. Listopada okupilo se u samostanu Majke Božje Lurdske u Zagrebu. Povod je bila XVII. redovna i VII. izborna skupština Zagrebačkog područnog bratstva. Od ukupno dvadeset i pet bratstava koliko broji naše Zagrebačko područje, po prvi puta su s nama bili predstavnici dviju Frama u osnutku – Frame Klanjec i Frame Okučani! Skupštinu smo započeli molitvom i nagovorom u kojem nas je fra Milan Krišto podsjetio kako bi se naše „framaštvo“ trebalo odraziti u našem radu i životu te kako je to velika odgovornost.Nakon toga područna predsjednica Tanja Radman, u ime Područnog vijeća, pozdravila je sve prisutne i krenula na onaj „formalniji“ dio skupštine. Usvojili smo zapisnik prošle skupštine, izglasali dnevni red, prošli zaključke Nacionalne skupštine, malo raspravljali i požurili na Svetu Misu koju je slavio fra Igor Horvat u koncelebraciji sa ostalim duhovnim asistentima. Radni dio skupštine nastavili smo nakon Svete Mise i večere. Framaši su se podijelili u grupe u kojima su raspravljali o pojedinim službama u vijeću. Svaka grupa na kreativan način predstavila je jednu od službi, ali su se sve složile kako su osobine koje svaki dobar vijećnik mora imati: radost, spremnost za služenje, ljubav za bližnje, nesebičnost, motivacija itd. Nakon plenuma uslijedio je klanjanje koje je vodio fra Tonio Vučemilović te odlazak na spavanje.

Budim se, prestaje još jedan divan san! Subota je! Dan smo započeli jutarnjom molitvom časoslova te nagovorom koji je pripremio novi duhovni asistent Frame Siget, fra Sandro Tomašević. On nas je potaknuo  da  u duhu služenja izaberemo nove članove područnog vijeća. „Bilo koji izbor da se dogodi, trebao bi biti upravo u duhu služenja. Kod nas franjevaca bi uvijek trebalo biti tako!„

Prije samog obreda izbora, „bacili“ smo se na dogovaranje našeg kalendara događaja u područnom bratstvu!  Kad smo dogovorili datume obećanja, izbora, bratskih pohoda i kad smo utvrdili da XXI. Hod Frame sljedeće godine počinje 20. srpnja a završava 31. srpnja, bili smo spremni za izbor našeg novog područnog vijeća. Izbore su vodili predstavnici nacionalnog vijeća, Antonio Šarin i Marta Radoš te nacionalni duhovni asistent, fra Milan Krišto! I kad su članovi Frame potaknuti Duhom Svetim izabrali novo vodstvo Frame našeg područja, preostalo nam je samo zahvaliti Bogu na svemu što nam kroz Framu daje!

 

                                                                                              Katarina Posavec, Frama Zagreb-Dubrava  i Tomislava Hodalić, Frama Zagreb-Kaptol

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)