Jedna velika molitvena obitelj – poziv na molitvu

Franjevačka obitelj

Franjevačka mladež je, kao što svi dobro znate, dio jedne velike franjevačke obitelji. Možda to ponekad zaboravljamo, no nesumnjivo je da smo međusobno povezani jakim vezama sa prvim i drugim redom, ali na poseban način sa OFS-om čiji smo pomladak. Ovaj mjesec je na internacionalnoj razini pokrenuta akcija koja će nas još više približiti jedne drugima.

Naime, predsjedništvo Internacionalnog vijeća OFS-a je na inicijativu Generalnih duhovnih asistenata odlučilo predložiti Franjevačkom svjetovnom redu i Franjevačkoj mladeži diljem svijeta da se svaki mjesec zajedno moli na jedinstvenu nakanu koja će se mijenjati svaki mjesec. Molitvena nakana za rujan je sljedeća:

RUJAN: Za franjevačku obitelj

         Za predragocjeni dar Duha Svetoga u srcima svih braće i sestara, da mogu gledati očima Krista, živjeti kako je on živio i razumjeti život kako ga je on razumio, molimo te.

Hrvatsko nacionalno bratstvo Franjevačke mladeži se odazvalo ovom pozivu smatrajući da je molitvena povezanost veoma bitna za razvoj osjećaja bratstva na svim razinama franjevačke obitelji. Molitva na ove nakane se posebno preporuča onim bratstvima koja nemaju ostvaren odnos sa mjesnim OFS-om ili kod kojih ono ne postoji. Bratstvima koja održavaju odnose sa OFS-om predlaže se da, ukoliko je moguće, mole zajedno sa svojom braćom i sestrama iz OFS-a.

Nakane se mogu uključiti u redovnu molitvu mjesnih bratstava na jednom od mjesečnih susreta, ili na svakom susretu – kako već bratstvo odluči. Također, pozvani smo uključiti ih i u osobne molitve.

svijeća

Portal Franjevačke Mladeži će na svojoj Facebook stranici redovito objavljivati mjesečne nakane za svaki sljedeći mjesec. Pozivamo vas da priložite vlastite molitve i promišljanja, pa se i tako uključite u ovu molitvenu akciju. Možete ih poslati na u inbox naše Facebook stranice ili se javiti kontakt osobi svog područnog bratstva.

Nadamo se da ćete se odazvati na ovaj poziv i moliti se za našu brojnu obitelj diljem svijeta. Vjerujemo da će nam ovakva molitvena povezanost svima biti na izgradnju.

Mir i dobro!

1 Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)