Franjevačka ljetna škola duhovnosti

franjevacka_teologija_sarajevo

Od 14. do 20. srpnja 2013. održat će se u Sarajevu Franjevačka ljetna škola duhovnosti.

S ciljem upoznavanja veličanstvene vizije Franje Asiškog koja se temelji na Isusovu evanđelju i koja ističe bratstvo i sestrinstvo svih Božjih stvorenja, Franjevačka teologija–Sarajevo organizira program trajne formacije s ciljem gradnje mostova između ljudi različith svjetonazora, religija i kultura.

Posjet sv. Franje sultanu Maliku al-Kamilu usred križarskog rata 1219. u Egiptu i susret fra Anđela Zvizdovića sa sultanom Mehmedom II. osvajačem na Milodražu 1463. godine postavili su temelje međureligijskog i ekumenskog duha za sve franjevce. Ova dva primjera miroljubivog susreta dviju različitih kultura i dviju različitih religija nisu samo vrstan primjer tolerancije za kršćane, već i za pripadnike drugih religija. Upravo je to jedan od razloga da se na formaciju odazivaju intelektualci drugih vjera i narodnosti.

U svrhu nadilaženja isključivosti koje opterećuje današnje društvo bogat program nudi integracijski studij franjevačke povijesti, franjevačkih izvora, franjevačke filozofije i teologije, te franjevačke duhovnosti. Posebno je zanimljiv praktičan dio koji uključuje dijeljenje vlastitih iskustava, praktične vježbe i posjete različitim vjerskim institucijama (Židovskoj sinagogi, Pravoslavnoj Sabornoj crkvi, Gazi Husreov-begovoj džamiji, Fakultetu islamskih nauka).

Smještaj i hrana su osigurani za sve sudionike/ce na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu po cijeni 900 HRK (za cijelo vrijeme tečaja).

Program započinje u nedjelju, 14.7. u 19 sati, a završava u subotu, 20.7. s ručkom.

Svi sudionici/e će na kraju dobiti certifikate.

Rok za prijave ne postoji, a prijaviti se može na adresu: vreper@gmail.com (fra Pero Vrebac) ili se javiti na broj: 063/294 853.

Franjevačka ljetna škola duhovnosti

Josip Staržik, Frama Zagreb – Kaptol 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)