U Sesvetskoj Sopnici održan prvi Sportsko-rekreativni susret Frama Grada Zagreba

Rekreativni susret FGZ

Zagrebačko područno bratstvo Franjevačke mladeži i Frama Sesvetska Sopnica iz župe Svete Marije Anđeoske bili su organizatori prvog Sportsko-rekreativnog susreta Frama Grada Zagreba. Framaši su se na župnim terenima u Sesvetskoj Sopnici u subotu 18. svibnja natjecali u četiri sporta za titulu najuspješnijih: malom nogometu, odbojci, stolnom tenisu i potezanju konopa.

Susret je započeo misnim slavljem u župnoj crkvi Svete Marije Anđeoske koje je predvodio duhovni asistent Frame Sesvetska Sopnica, fra Stipo Karajica uz koncelebraciju duhovnog asistenta Frame Cernik, fra Marina Kuzminskog.

Prvi sportsko-rekreativni susret Frama Grada Zagreba prigodnim je riječima protumačio fra Stipo napomenuvši kako su i sportski susreti, iako nisu religiozni čin, prigoda u kojoj se mogu promovirati temeljne kršćanske vrijednosti, posebno opredijeljenost za zdrav način življenja u današnjem vremenu.

“Smisao, ali i ideja sportskih susreta jest višestruka: približiti poprilično zapostavljeni uzrast mladih životu u zajednici kroz zajedničko druženje i natjecanje, što je važno za same mlade, a i za sredinu iz koje mladi dolaze, kao i za njihov osobni, vjerski i općeljudski razvoj, zatim zbližavanje i upoznavanje tih istih mladih sa sportašima iz drugih sredina, kao i stvaranje vedrijeg ozračja i novih prijateljstava, ali i pokazivanje i dokazivanje sportskih vrijednosti i talenata kroz fer i vitešku igru, a neka pobijede najspretniji”, rekao je fra Stipo.

Prije samog početka sportskih natjecanja sve je sudionike u ime Vijeća Područnog bratstva Zagreb pozdravio potpredsjednik Vladimir Rosančić, u ime domaćina predsjednik Radnog vijeća Josip Tolić, a onda je okupljene framaše blagoslovio i susret otvorio duhovni asistent Frame Cernik fra Marino Kuzminski.

Sportski dio susreta započeo je malonogometnim turnirom. Frama Dubrava osvojila je naslov najuspješnije  ispred subraće iz Frame Sveti Mihael, dok su iznenađujuće treće mjesto osvojili gosti iz Cernika. U odbojci su se natjecale momci i djevojke. Titulu najuspješnijih osvojila je prva ekipa Frame Sesvetska Sopnica koja je u finalu uvjerljivo nadvisila Framu Dubravu. Za treću poziciju izborila se druga ekipa Frame Sesvetska Sopnica.

U pojedinačnoj konkurenciji stolnotenisnog turnira nagradu je odnio Mateo Grabovac iz Frame Majke Božje Lurdske, dok je završno natjecanje u potezanju konopa također pripalo domaćinu susreta, Frami Sesvetska Sopnica, koja se tako pokazala najsportskijim bratstvom u Zagrebu. Ovogodišnji Sportsko-rekreativni susret Frama Grada Zagreba održan je povodom Godine vjere, kao i obilježavanja 22. obljetnice župe Sesvetska Sopnica.

Na kraju je najuspješnijim ekipama predsjednica Zagrebačkog područnog bratstva Tanja Radman čestitala, podijelila prigodne pehare za koje su se zajednički pobrinuli Vijeće područnog bratstva i Zagrebačka nadbiskupija, a potom i službeno zatvorila susret.

Framaši su se nakon toga nastavili zajednički družiti u župnom dvorištu do večernjih sati, uz pripremljenu okrjepu i osvježenje, darove roditelja framaša, župljana i dobročinitelja, kojima je upućena iskrena zahvala.

Cijelu fotogaleriju sa susreta možete pogledati na http://bit.ly/srsfgz2013.

tekst: fra Stipo Karajica, Josip Tolić,
fotografije: Petar Krešimir Furjan, Frama Sesvetska Sopnica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.