Duhovna obnova Frame Metković

U petak 26. travnja, fra Domagoj Runje, profesor Svetog pisma na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu, održao je predavanje za članove Franjevačke mladeži na poziv duhovnog asistenta fra Lukice Vojkovića. Tema predavanja je bila novozavjetna knjiga Ivana apostola, knjiga Otkrivenja.U svom predavanju fra Domagoj je govorio o autorstvu, vremenu nastanka i značenju ove novozavjetne knjige.

Posebno je se posvetio tumačenju pojedinih poglavlja ove knjige te nas uveo u bogatstvo simbolike, bez čega je teško razumjeti ovo svetopisamsko djelo. Drugi dio susreta sastojao je se od postavljanja pitanja na koja nam je fra Domagoj odgovarao i tako nam još više približio dubinu i ljepotu knjige Otkrivenja.

Nakon susreta sa Svetim pismom, odnosno s knjigom Otkrivenja, drugi dan duhovne obnove za članove Franjevačke mladeži održan je u subotu 27. travnja u Dobranjama. Voditelj drugog dana duhovne obnove bio je bogoslov V. godine teologije fra Lazar Perica. Fra Lazar nam je pokušao izbližega približiti ljepotu franjevačke duhovnosti. Kroz razgovor i molitvu razmišljali smo kako i na koji način živjeti svakodnevicu, kako odgovoriti na izazove ovog svijeta. Sam ambijent, omogućio nam je da po ljepoti prirode: sunca, zelenila, kamena i vjetra, poput svetoga Franje osjetimo Božju blizinu.

Zahvalni Bogu za ove dane, našem duhovnom asistentu fra Lukici, voditeljima duhovne obnove fra Domagoju i fra Lazaru, duhovno okrijepljeni po milosti riječi Božje i ovoga dana, vratili smo se radosno svojim domovima. Nadamo se da ćemo kroz Godinu vjere, po svojoj mladosti i nastojanjima, mi članovi Franjevačke mladeži u župi sv. Ilije, biti još više prepoznatljiviji znak prisutnosti Franjine karizme u našoj župi.

Ante Marević, Frama Metković

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)