Obećanja Frame Bošnjaci

Majica

U subotu, šestoga dana ovoga mjeseca, šestero mladih iz Frame Bošnjaci proslavili su svoja obećanja. Nekome prva, nekome druga, a meni peta =). Iskreno, više ni ne brojim godine, brojim samo lijepe trenutke provedene s framašima, Franjom i Isusom. Bilo je puno takvih trenutaka i nadam se da će ih još biti. Tako će i ova subota u mojem sjećanju ostati obilježena jednim velikim osmjehom.

Subotnje jutro proteklo je u završnim pripremama za obećanja. Spremno smo dočekali naše goste, framaše iz drugih bratstava i njihove duhovne asistente. Nije ih bilo mnogo, ali drago nam je zbog svih koji su došli i s nama proslavili naša obećanja. Svetu misu u župnoj crkvi sv. Martina biskupa predvodio je fra Robert Ćibarić iz Vukovara. Nakon njegove nadahnute propovjedi koju su svi pozorno slušali, izrekli smo svoje „Evo me!“, dobili novi tau i potpisali svoj pristanak na izrečeno; neki na pravi papir, a neki čak i na krivi, valjda od uzbuđenja.

Nakon mise, počastili smo sve prisutne hranom i pićem koje smo pripremili s mjesnim bratstvom OFS-a i sa župnikom. Nakon klope, prikazali smo framašima naš novi video uradak, isprepleten ozbiljnim i neozbiljnim dijelovima, baš onakvima kakvi smo i mi sami.  Budući da nismo dovoljno hrabri da vam jednostavno damo link da sve pogledate, ispričat ću vam ukratko o čemu se radilo.  Misao vodilja koju smo htjeli podijeliti sa svima bile su Isusove riječi zapisane u Matejevom Evanđelju : „Zaista kažem vam, ako se ne obratite i ne postanete kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko.“

Prvi dio videa govori o tome kako djeca prilikom odrastanja postepeno gube upravo ono što ih čini djecom: iskrenost, neiskvarenost, bezbrižnost, spontanost, znatiželju… Dijete izgubi svoju slobodu i prilagođava se očekivanjima roditelja i okoline. Tako dijete gubi svoj djetinji duh pun oduševljenja svijetom. No, ne smijemo dopustiti da to skriveno dijete u nama zauvijek nestane i odraste. Budimo poput djece i s povjerenjem potrčimo u zagrljaj Nebeskom Ocu.

Uslijedio je intervju s djecom i framašima. Djeca su odgovarala vrlo jednostavno i iskreno, dok su framaši kao odrasli ljudi odgovorili onako kako se od njih očekuje, odnosno kako su naučili. Zatim smo ukratko predstavili ovogodišnje obećanike pa su se tu našli buduća medicinska sestra, jedna gimnazijalka, dvoje maturanata, jedna fosilka i jedna plavuša =)

Što se tiče glazbenog dijela programa – tu je bilo svega i svačega. Tako je tu bio jedan mix od 20-ak pjesama koje su govorile o nebeskom Ocu, našoj majci Mariji i o braći i sestrama. Premijerno je izveden naš Frama style čiji tekst možete dobiti na zahtjev. Jedna dvadesettrogodišnja djevojčica probudila je dijete u sebi te otpjevala poznatu “Tata kupi mi auto“.  Neki kažu da sam to bila ja. I na kraju svega otkrili smo jedan imitatorski talent koji je izveo povijesni govor „Pipl mast trast as“. Nakon zasluženog pljeska za naš trud, nastavili smo se družiti uz vesele pjesme i poznate framaške koreografije.  (Slike pogledajte uskoro na fejsu)

I što drugo reći na kraju nego – živjela djeca naših roditelja!

Martina Plavšić, Frama Bošnjaci

1 Comment

  1. Velike čestitke od frame Vinkovci koja nije imala kako doći jer tada je naš duhovni asisent bio sprečen da doće zajedno sa četiri framaša

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.