Križni put sa sv. Klarom – 13. postaja

Ovaj je križni put po originalnom predlošku Via crucis – Clara napravio vjeroučitelj Ivan Sporinski (nekim framašima poznat pod nadimkom Čiko). Tijekom križnog puta promišljat ćemo o Isusovoj žrtvi  nadahnuti  Franjinim molitvama i Klarinim životom.
Potpuni križni put, sa uvodnim i završnim razmišljanjima i svim postajama možete naći OVDJE.

131

13. ISUSA SKIDAJU SA KRIŽA

Klanjamo ti se Kriste i blagoslivljao te.

Jer si po svojem svetom križu otkupio svijet.

Tvoje mrtvo tijelo skidaju s križa. Djelo našega otkupljenja dobiva onaj neizbrisivi pečat. Vračaš čovjeku ono prvotno dostojanstvo i spoznaju da smo svi stvoreni za velika djela. No važnije je da mi sami postanemo, da svoj život opišemo kao jedno veliko Božje djelo. Tražit će se jednog dana od nas da prinesemo Bogu djelo vlastitog života. Hoćemo li imati što staviti pred sudište vječnosti? Hoće li nam smetati neka vremena našeg ne vjerničkog puta i hoda našom ljudskom stvarnošću? Klara svoje životno djelo nije mogla ni trebala uništiti, jer ga je potpuno predala Bogu i smatrala ga Božjim. Njezina je duša postala tako slobodna da je imala povjerenja u one koji će nastaviti njeno djelo. Sva njena oporuka i ostavština jest: ljubav i presveto siromaštvo. Klara je skinula svu zarobljenost ovoga svijeta i zagledana u Tvoj križ prima Te u krilo svojega života. Tvoje tijelo koje je toliko ljubavi i dobrote darovalo sada je beskorisno. No, da li je to uistinu tako? Hoćemo li se i mi danas razbježati pred sudištem ovoga svijeta koje nas želi skinuti s puta Tvoga križa? Zato Ti prinosimo u ovom trenutku sve naše jadikovke, sve naše nesigurnosti, sve naše bolesti, sve naše razočaranosti, ali  s vjerom da ih ti možeš pretvoriti u pobjedničku pjesmu. Tvoje skidanje s križa, za neke Tvoj konačni kraj, ipak postaje jedan novi početak.

Death of St. Clare

MOLITVA: Oče, budi volja Tvoja kako na nebu tako i na zemlji. Oče, daj da Te ljubimo svim srcem, misleći uvijek na muku Tvoga Sina. Daj nam svom dušom, težiti prema našem Spasitelju; daj nam svim umom, tražiti Tvoju slavu u svemu; i daj nam svim snagama svojim, trošeći svoje sposobnosti biti uvijek na  službu Tvojoj ljubavi i po njoj usmjeravati svoj život. Amen.

Oče naš…… Zdravo Marijo……….Slava Ocu…..

Smiluj nam se Gospodine. Smiluj nam se.

U tvom društvu uz križ stati,
S tobom jade jadovati
Želja mi je jedina.
 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.