Križni put sa sv. Klarom – 3. postaja

Ovaj je križni put po originalnom predlošku Via crucis – Clara napravio vjeroučitelj Ivan Sporinski (nekim framašima poznat pod nadimkom Čiko). Tijekom križnog puta promišljat ćemo o Isusovoj žrtvi  nadahnuti  Franjinim molitvama i Klarinim životom.
Potpuni križni put, sa uvodnim i završnim razmišljanjima i svim postajama možete naći OVDJE.

2i8ugqs

         3. ISUSOV PRVI PAD

Klanjamo ti se Kriste i blagoslivljao te.

Jer si po svojem svetom križu otkupio svijet.

Ni tvoja Božanska narav nije uklonila tvoj prvi pad. I Klarin je život imao teške i tamne trenutke, ispunjene borbom za čistoću ideala, za vjernost Evanđelju. O koliko je danas onih koji žele graditi svijet na Evanđeoskoj jednostavnosti, ali koliko je i onih koji ne ustraju u tome.  Klarina je borba bila bitka za Povlasticu najuzvišenijeg siromaštva. Njeno ljubljeno i toliko željeno siromaštvo bilo je ugroženo vanjskim silama. Onim silama koje su pokušavale i samoga Isusa Krista usmjeriti drugim putem. Netko bi u tim trenucima klonuo. I Klara bi sigurno posustala i odustala, da nije Krista, da nije sve svoje slabosti i snage tijela stavila u ruke  Krista. Klara prepoznaje prave vrijednosti i ostavlja  vremenito poradi vječnoga. Ona želi  dobiti nebesko za zemaljsko. O koliko nas puta materijalno i prolazno udaljuje od onog nepropadljivog? Koliko puta padamo pred sjajem svijeta?

klara1

MOLITVA: “Ti si svet Gospodin, Bog jedini, koji čudesa stvaraš. Ti si ljubav, sveta ljubav. Ti si poniznost, ti si ufanje naše, ti si sigurnost, ti si nam spokojstvo, ti si nam radost, ti si nada naša i veselje. Ti si sve naše bogatstvo i vodi nas putem na kojem naslade svijeta neće pospješivati naša posrtanja i naše padove do zajedništva s tobom i Ocem u snazi Duha Svetoga. Amen.

Oče naš…… Zdravo Marijo……….Slava Ocu…..

Smiluj nam se Gospodine. Smiluj nam se.

Bol bolova sve to ljući
Blaga mati gledajući
Muke slavnog Čeda svog.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)