Božićna poruka Nacionalnog vijeća – Kolike li milosti u izrazu Božje ljubavi prema nama!

čestitka Nac za Port

Draga braćo i sestre,                                               

prije svega, divno je primjetiti koliko nas ima – aktivno ispunjavamo gotovo svaki kutak Domovine; dajemo mu radost, mir, dostojanstvenost… Bogu zaista hvala na tome!

Razmišljajući o tome što bi sve trebala sadržavati ova božićna čestitka, svašta se uplelo u misli… Kad bi se barem radost koju osjećamo mogla upakirati i poslati na Vaše kućne adrese! No, ta milost koja dolazi od Boga upravo je ona koja se ne da opisati, naslikati, otpjevati… sve dok se ne nastani u našim srcima. To je upravo ono što Vam želimo!
Vrlo je ohrabrujuće živjeti znajući da smo otkupljeni. Živite trenutke imajući na umu da svaka riječ, pogled, misao ili djelo uistinu spašavaju.

Također, gajite iskrenost jedni prema drugima, prema sebi i prema Stvoritelju. Ona donosi mnogo novih pitanja, molitava i vapaja, no tražite i odgovore! Imate potpuno pravo na njih. Neka Vam ta nit, kao i do sada, bude vodilja pri stvaranju novih događaja u bratstvima Frame, ali i u obiteljima.

Ono po čemu smo, kao framaši, najprepoznatljiviji jest radost! Nakon što se odmah nasmijete od uha do uha  ( 🙂 🙂 🙂 🙂 ), svjesni dara života koji živite, odlučite biti radosni u svim svakodnevnim situacijama!
Iskrena radost je životni stav koji smo mi kao kršćani pozvani živjeti.
Za kraj, želimo Vam susrete natopljene molitvom. Sve, pa tako i ustrajna molitva, zahtjeva trud! No, uvelike se isplati sa zahvalnošću primiti milosti, zar ne?

Upravo u tom svjetlu milosti koja nam se daje, želimo Vam čestit i blagoslovljen Božić!

Nacionalno vijeće Franjevačke mladeži

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.