Gostovanje članova Frame na Hrvatskom katoličkom radiju

Svakog ponedjeljka od 20:30 do 21:30 na Hrvatskom katoličkom radiju emitira se emisija pod nazivom „Budimo mladi“. Ova emisija pod budnim okom urednika i voditelja Ante Novaka i Diane Tikvić nastoji svojim sadržajem popratiti sve aktualne događaje vezane uz hrvatsku katoličku mladež. Tako smo i mi, Franjevačka mladež, u ponedjeljak, 15. listopada, dobili svojih pola sata.

U emisiji su sudjelovali nacionalni predsjednik Ivan Bambir, nacionalni potpredsjednik Antonio Šarin te vijećnica Zagrebačkog područnog bratstva Katarina Posavec. S obzirom na aktivnost našega bratstva u posljednjih godinu dana, tema je bilo napretek.

Na samome početku nastojali smo reći ponešto o sebi, svome „framaškom“ pozivu i službama koje vršimo, a potom smo općenito popričali o karizmi i ulozi Franjevačke mladeži u Hrvatskoj. Posebno smo se dotakli i proslave 20 godina postojanja Franjevačke mladeži, Foruma mladih katolika Hrvatske (“Forum plus”) te važnosti Nacionalnog priručnika za formaciju koji je predstavljen na VI. nacionalnom seminaru za voditelje formacije u Šibeniku.

Ovim putem zahvaljujemo Hrvatskom katoličkom radiju na iskazanom povjerenju i pozivu na gostovanje u emisiji. Nadamo se da je i ovih pola sata bilo vjerodostojno svjedočanstvo  zauzetosti i aktivnosti našeg bratstva, dokaz da u ovome svijetu, poput sv. Franje kojeg nasljedujemo, zaista nastojimo korak po korak doprinijeti izgradnji Kraljevstva Božjega.

Za sve koji su propustili emisiju, još je uvijek imaju priliku poslušati na linku – http://arhiva.hkr.com.hr/program_web_arhiva/mp3_32kbps_mono/vjerska_redakcija/budimo_mladi/121015bum.mp3.

Katarina Posavec, Frama Zagreb-Dubrava

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.