Obećanja Frame Varaždin

Nakon sati i sati svakovrsnih priprema, duhovne obnove (u čijem je sklopu bilo i avanturističko spavanje u vrećama u framaškoj prostoriji), vrlo discipliniranih probi pjevanja i skeča te dogovaranja i pregovaranja s tamburašima, konačno je stigao i dan naših obećanja – 30. rujan 2012.


U franjevačkoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu u 18,30 na euharistijskom slavlju kojeg je predvodio fra Goran Malenica, devetero framaša – Luka Borščak, Lea i Ante Cecelja, Helena Horvat, Ivan Jelić, Marta Klemenčić, Danijel Lukić, Lorena Pongračić i Mario Tokić obnovili su svoja krsna obećanja i obećali da će Franjinim, odnosno Kristovim, stopama „kročiti stazom života“.


Kao program nakon mise pripremili smo kratku predstavu i nekoliko pjesama koje smo zajedno s prijateljima iz lokalnih zajednica i zborova višeglasno izveli. U upečatljivo kostimiranoj predstavi prikazali smo da je najvažnije ono što Bog misli o nama te da sebe gledamo onako kako nas On vidi, a ne drugi ljudi, koji nas često ne vide onakvima kakvi doista jesmo, pa zbog toga krivo sude o nama.
Glasnici, popularno nazvani Framica, također su dali svoj doprinos našim obećanjima izvodeći nekoliko pjesama, među kojima je bila i poznata „Vjeverica“.
Hvala Frami Koprivnica, Frami Novi Marof, Frami Mađarevo i njihovom duhovnom asistentu fra Igoru Horvatu, Frami Čakovec i fra Marku Puspišeku, zatim nekolicini framaša iz Zagreba, fra Vjekoslavu Laziću koji nam je održao duhovnu obnovu, te ostalima koji su svojim prisutstvom obogatili i podržali naša obećanja.

Zahvaljujemo i našem duhovnom asistentu, fra Draženu Kovaču, koji nas svojom revnošću, požrtvovnošću i ljubavlju prati na našim životnim putevima. Na kraju ipak, kako smo to i otpjevali, najveće „fala“ Bogu za ovaj dan.

Helena Horvat, Frama Varaždin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)